Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks

Lentisnaisten hyökkäysvoima ei riittänyt ja turhautuminen painoi päitä alas –"Siinä vaiheessa alkavat perusasiat unohtua"

Suomen lentopallomaajoukkueen libero Roosa Koskelo puki sanoiksi joukkueensa tunnot Serbia-ottelun jälkeen: joukkue lähti rohkeasti haastamaan, mutta 0–3-tappioon ei voi olla tyytyväinen. Ei vaikka vastassa oli hallitseva maailmanmestari.

Maajoukkuelentopallo
Suomen Piia Korhonen ja Roosa Koskelo naisten lentopallon Suomi - Serbia ottelussa lentopallon EM-kilpailuissa Ankarassa .
Suomen Piia Korhonen ja Roosa Koskelo naisten lentopallon Suomi - Serbia ottelussa lentopallon EM-kilpailuissa Ankarassa.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen naisten lentopallomaajoukkue avasi EM-turnauksen rohkeasti, sillä se piinasi ensimmäisen erän alkuhetkillä hallitsevaa maailmanmestaria pitkään. Suomi johti Turkin Ankarassa pelattua ottelua useaan otteeseen, mutta hyvä alku hiipui 0–3-tappioon.

Suomen pelaajat olivat ottelun jälkeen ristiriitaisissa tunnelmissa. Serbia oli otteluun selkeä ennakkosuosikki, mutta hyvän vireen hiipuminen harmitti.

– Ei tietenkään voi olla hyvä maku tästä ottelusta. 0-3 ei ole koskaan kiva tulos, mutta rohkeasti lähdimme haastamaan, libero Roosa Koskelo totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Pari kolme palloa kun hävitään, niin tulee turhautumista ja päät alkavat painua. Siinä vaiheessa alkavat perusasiat unohtua. Meidän täytyisi saada se positiivinen energia, joka meillä oli ottelun alussa, pysymään, vaikka tulos taululla olisi mitä tahansa.

Hyökkäysvoimassa suurin ero

Passari Kaisa Alangon mukaan joukkue lähti pelaamaan ottelua ennakkoluulottomasti ja hyökkäyksessä päästiin raottamaan Serbian isokokoista torjuntaakin. Koskelon, Alangon ja hakkuri Piia Korhosen mielestä Suomen peli kaatui kuitenkin heikompaan hyökkäysvoimaan.

– Vastaanottomme toimi riittävän hyvin, että olisimme voineet haastaa Serbian, Koskelo harmitteli.

– Hyökkäysvoimassa oli suurin ero. Ei sillä tavalla pystynyt vetelemään kuin normaalisti. Minun täytyi tehdä muutoksia hyökkäyspeliini ja miettiä erilaisia ratkaisuja ja kun tekee muutoksia, tulee enemmän virheitä, Korhonen myönsi.

Turkki samantyyppinen kuin Serbia

Suomen seuraava ottelu on jo huomenna lauantaina, jolloin Ankaran hallissa on varmasti meteliä, sillä tuolloin vastassa on kotijoukkue Turkki. Suomen pelaajat odottavat ottelusta tiivistunnelmaista sekä yhtä tiukkaa taistoa kuin avausottelustakin.

Turkki on samantyyppinen joukkue kuin Serbiakin, jolta löytyy hyökkäysvoimaa ja kova hakkuri. Korhonen muistutti kuitenkin, että Turkki pelaa nopeampaa peliä, joten Suomen torjunnalta vaaditaan nopeaa reagointia ja hyökkäykseltä viisaita ratkaisuja.

– Nyt kun saimme pelattua tällaista kovaa joukkuetta vastaan, niin luulen, että pystymme pelaamaan paremmin Turkkia vastaan. Enemmän vain rohkeita syöttöjä ja parannetaan hyökkäyksiä, Alanko linjasi.

– Toivottavasti pääsemme nauttimaan, emmekä “jäkitä” liikaa, Korhonen hymähti.

Lue myös:

Kangasniemi oli tyytyväinen Suomen shokkialkuun Serbiaa vastaan – "He kokeilevat alussa, pystyvätkö kävelemään voittoon"

Suomen tarjoama shokkialku ei riittänyt – maailmanmestari jyräsi lentisnaiset

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Tunnistatko lentopallon termit? Naisten ja miesten EM-kisat ovat jo ovella

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat