Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe
  • Ysäriä ja rillausta
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää

Kangasniemi oli tyytyväinen Suomen shokkialkuun Serbiaa vastaan – "He kokeilevat alussa, pystyvätkö kävelemään voittoon"

Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemen mukaan Suomen peli Serbiaa vastaan alkoi juuri niin kuin pitikin.

Maajoukkuelentopallo
Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi naisten lentopallon Suomi - Serbia ottelussa lentopallon EM-kilpailuissa Ankarassa.
Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi naisten lentopallon Suomi - Serbia ottelussa lentopallon EM-kilpailuissa Ankarassa.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi saattoi olla tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen EM-turnauksen avausottelussa, etenkin ottelun alussa. Euroopan mestaruutta puolustava Serbia oli ajoittain hätää kärsimässä Suomen torjunnan kanssa, eikä se saanut joukkueen vastaanottoa rikki. Suomi johti ottelua alussa jopa 8–4.

– Ensimmäinen erä lähti niin kuin pitikin lähteä. Olimme valmiina pelaamaan ja taistelemaan joka pallosta, Kangasniemi myhäili Yle Urheilun haastattelussa.

– Pelasimme hyvää peliämme. Varsinkin vastaanotto pysyi hyvänä ja sen seurauksena myös hyökkäys toimi.

Suomen yllätysjohto ei kuitenkaan kestänyt ensimmäisen erän loppuun asti, sillä Serbia osoitti ottelun edetessä, miksi se on tällä hetkellä maailman paras joukkue. Leveällä materiaalilla pelannut rankingykkönen kiri Suomen johdon kiinni ja meni ohi sekä vastustajan virheitä hyväksi käyttäen että omilla vahvuuksillaan. Serbia vei ottelun 3–0 (25–17, 25–15, 25–17).

Siinä missä Suomen pistetehtailu oli enimmäkseen Piia Korhosen (12 pistettä) harteilla, löytyi Serbialta useampia pistenikkareita. Pelätty hakkuri Tijana Boskovic jätettiin 6 pisteeseen, kun Ana Bjelica viimeisteli 10 pistettä. Myös Mina Popovic kirjautti itselleen 8 pistettä.

– Serbian tasoinen joukkue pystyy vastaamaan yllätyksiin. He kokeilevat alussa, pystyvätkö kävelemään voittoon, mutta huomasivat, ettei se niin helpolla tulekaan.

Vaikka Suomen pelissä oli asioita, jotka toimivat, oli siinä myös paljon parannettavaa. Kangasniemi haluaa muun muassa puolustuksessa, etteivät pelaajat ryntäile kentällä, vaan pysyvät tarvittaessa paikallaan. Hänen mielestään pelaajat tosin oppivat jo Serbia-ottelun aikana monia asioita.

– Pelaajat pystyvät oppimaan tosi paljon tällaisista otteluista, pelaamalla maailman parhaita vastaan. Pitää yrittää nähdä ja lukea peliä. Ottelun lopussa olimme jo aika hyviä siinäkin asiassa, pystyimme oppimaan pelin aikana, Kangasniemi kehaisi.

Lue myös:

Lentisnaisten hyökkäysvoima ei riittänyt ja turhautuminen painoi päitä alas –"Siinä vaiheessa alkavat perusasiat unohtua"

Suomen tarjoama shokkialku ei riittänyt – maailmanmestari jyräsi lentisnaiset

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Tunnistatko lentopallon termit? Naisten ja miesten EM-kisat ovat jo ovella

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat