Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe

Seivässensaatio Armand Duplantisille maaotteluun osallistuminen on itsestäänselvyys – päivä kisakalenterissa jo ennen kautta: "Joukkuehenki on erityinen, ja siksi haluan olla osa tätä"

Seiväshyppääjä Armand Duplantis on vaikuttunut Suomi-Ruotsi-maaottelun hengestä.

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu
Armand Duplantis
AOP

Seiväshyppääjä Armand Duplantis voisi olla Pariisissa valmistautumassa Timanttiliigan kilpailuun, mutta sen sijaan hän on Tukholmassa valmistautumassa Suomi–Ruotsi-maaotteluun.

Ruotsalainen kertoo päätöksen maaotteluun osallistumisesta olleen hänelle helppo.

– Kun suunnittelin kilpailukalenteriani alkuvuodesta, oli selvää, että haluan olla maaottelussa mukana. Minulla on hyvät muistot viime vuodesta. Joukkuehenki on erityinen ja siksi haluan olla osa tätä, toteaa 19-vuotias Duplantis Yle Urheilulle Tukholmassa.

Duplantis otti sensaatiomaisen voiton viime vuonna Berliinin EM-kisoissa nuorten maailmanennätystuloksella 605. Tällä kaudellakin kuusi metriä on ylittynyt toukokuussa. Sen jälkeen ruotsalais-yhdysvaltalainen on kilpaillut harvakseltaan.

Maailmalla peräti kolme miestä on ylittänyt tällä kaudella kuusi metriä, kun Duplantisin lisäksi Sam Kendricks ja Piotr Lisek ovat hypänneet yli haamurajan. Duplantis myöntää, että taso on kova ja Dohassa palkintokorokkeelle pääsemisen eteen saa tehdä töitä tosissaan.

Nuorukaisen itseluottamus on kuitenkin korkealla ja kauden päätavoite selkeä.

– Olemme ottaneet kisojen suhteen hitaammin tänä vuonna. Tiedän olevani hyvässä kunnossa ja luotan prosessiin. MM-kisoissa olen parhaimmillani, Duplantis vakuuttaa.

Maaottelussa Duplantisin tärkein tavoite ei ole suinkaan hypätä mahdollisimman korkealle, vaikka huipputulos olisi tietenkin plussaa.

– Etusijalla on suomalaisten voittaminen, mutta jos sää on hyvä ja yleisössä tunnelma korkealla, voin hypätä korkealle, Duplantis väläyttää.

Yhdysvalloissa varttunut Duplantis on omaksunut maaottelun hengen hyvin. Seivästähti onkin innoissaan viikonlopun kilpailusta.

– Yleisurheilu on yleensä todella yksilökeskeinen laji, ja joukkuenäkökulma tekee siitä hauskaa ja erilaista. Maaottelussa kilpaillaan ikään kuin suurempaa tarkoitusta varten, kun keräämme pisteitä joukkueelle ja faneilla on kovat odotukset. Odotan taas ainutlaatuista kokemusta, Duplantis toteaa.

Päivitetty kello 13.22. Korjattu juttuun ja alaotsikkoon, että Armand Duplantis ei ole ollut viime vuonna Tampereella maaottelussa.

Voit seurata suorana Suomi–Ruotsi-maaottelua TV2:ssa ja Yle Puheessa. Lähetykset alkavat kello 17.20.

Lue myös:

Näin seuraat Ruotsi–Suomi-maaottelua – tästä talteen lähetysajat, aikataulut ja suomalaisosallistujat

Suomen paras ase Ruotsin kaatoon on taktiikkalajeissa venyminen – ruotsalaisten maailmantähdet ovat kenttälajeissa omilla luvuillaan

Suomen miehille povataan karua rökäletappiota, naisilla yllätysmahdollisuus – tilastot enteilevät Ruotsi-ottelusta kaksijakoista

Pika-aiturinaisille kelpaa vain kolmoisvoitto, keskinäisillä sijoituksilla ei ole merkitystä – miesten keihäässä täysi pistepotti pitäisi olla selvä, mutta Ruotsilla on vaarallinen haastaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat