Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini

Olympiapaikan saavuttanut suomalaistoivo viihtyi mainiosti olympiavesillä – "Tavoite on Tokiosta mitali, se on ihan realistinen tavoite"

Kaarle Tapperin purjehduskausi päättyi olympialaisten esikisoihin.

purjehdus
Kaarle Tapper
Kaarle Tapper kuvassa Palman maisemissaJukka Saarikorpi / SPV

Japanin Enoshimassa järjestetettyjen olympialaisten esikisojen mitalilähtöjä ei päästy tuulettomuuden vuoksi purjehtimaan. Kaarle Tapper oli yksi Suomen joukkueen valopilkuista ja sijoittui Laser standardissa kuudenneksi torstaina.

– Tosi hyvin meni osaltani, kuudes sija on yksi tämän kauden parhaista tuloksistani. Erityisen kiva oli huomata, että ihan jokaisessa olosuhteessa pystyin haastamaan kärjen. Avotuuliosuuksissa pystyin tekemään kovia nousuja, iloitsi 23-vuotias suomalainen.

Tapper hankki viime vuonna Suomelle laser standard -luokan maapaikan Tokion olympiakisoihin. Nyt hän pystyi tarkkailemaan tulevia purjehdusolosuhteita läheltä käsin.

– Olosuhteet olivat laidasta laitaan. Paljon tuli oppia siitä, miten tuulet käyttäytyvät. Avauspäivänä oli kovaa tuulta ja isoa aallokkoa. Sen jälkeen oli muutama kevyen tuulen päivä sekä yksi päivä, jolloin tuuli maalta päin. Tämä on ollut harvinaisempaa meille tähän aikaan vuodesta.

Tapperille oli tärkeää päästä toteamaan olympiamaiset vuosi ennen h-hetkeä. Tokion karkelot käydään 24. heinäkuuta - 9. elokuuta vuonna 2020.

– Vaikea tietysti sanoa, mitä vuoden päästä purjehdusviikkoon mahtuu. Pääsimme kuitenkin treenaamaan siellä useamman viikon, ja olosuhteisiin on päässyt aika hyvin kiinni. Minusta olympiapaikka on tosi hyvä purjehtijoille. Enimmäkseen se on tuulivarma

Tapperin ja muidenkin purjehduskausi päättyi samalla Japanin kilpailuihin.

– Hetki vedetään taukoa, ja sen jälkeen meillä on koko talveksi suunniteltu leiriä Melbourneen, Australiaan. Seuraava tähtäin on helmikuussa, jolloin käydään MM-kisat. Sieltä käsin aletaan rakentaa kautta kohti olympialaisia. Tavoite on Tokiosta mitali ja tällä hetkellä koen, että se on ihan realistinen tavoite, Tapper tähdensi.

Lue lisää

Tuuli esti purjehduksen mitalilähdöt – Tenkanen viides esikisoissa

Suomen purjehtijoille ensimmäiset olympiapaikat Tokioon

Suomen olympiaolosuhteet Tokiossa rakentumassa, jättikaupungin logistiikka mietityttää Olympiakomitean pomoa: "Jos se sakkaa, se vaikuttaa moniin asioihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat