Naisten Liigaa tähdittävät tulevalla kaudella useat Naisleijonien MM-hopeamitalistit ja maajoukkueen tulevat vastuunkantajat – seuraa heitä

Suomen naisten pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella ainakin kahdeksan MM-hopeamitalistia.

Naisleijonat nappasi hopeaa viime huhtikuussa MM-kotikisoissa. Kuva: Tomi Hänninen

1

Matilda Nilsson

Viime kaudella huippukauden pelannut KalPan hyökkääjä Matilda Nilsson kamppailee tulevalla kaudella pistepörssin kärkipaikoista. Menneellä kaudella Nilsson iski 30 ottelussa hurjat tehot 39+35=74.

Nilsson oli tyrkyllä myös MM-kotikisojen hopeajoukkueeseen, mutta putosi viimeisten joukossa lopullisesta kokoonpanosta. Tulevalla kaudella tilanne voi olla toinen, sillä kolme Naisleijonien kokenutta hyökkääjää lopetti uransa.

Jo kauden ensimmäisessä EHT-turnauksessa Nilsson teki näyttävän maalin Japanin verkkoon.

Lue myös:

Naiskiekon Gretzkyn pelaaminen Suomessa oli yhdelle viisivuotiaalle jättipotti: Matilda Nilsson seurasi esikuvaansa aamusta iltaan ja haluaa tulevaisuudessa olla yhtä suuri tähti

Kuva: Timo Savela

2

Isa Rahunen

Kolmet arvokisat naisten maajoukkueessa pelannut puolustaja Isa Rahunen päätti jättää maajoukkueen ainakin tulevaksi kaudeksi. Kärpissä Rahunen kuitenkin nähdään tulevallakin kaudella jäällä.

Rahunen on vahvimmillaan puolustuspäässä ja valmentajien usein valmentajien valinta ottelun loppuhetkille johtoasemaa puolustettaessa.

Lue myös:

Naisleijonien MM-hopeajoukkueen puolustajan Isa Rahusen maajoukkueura on toistaiseksi jäissä: "Haluan edetä, kehittyä ja tulla paremmaksi hoitajaksi"

Isa Rahunen, Kärpät Kuva: AOP

3

Viivi Vainikka

Hyökkääjä Viivi Vainikka pokkasi viime kaudella ensin alle 18-vuotiaiden MM-pronssin ja huhtikuussa MM-hopeaa naisten maajoukkueen kanssa. Debyytti aikuisten arvokisoihin oli todella onnistunut, ja Vainikka nähtäneen tälläkin kaudella Naisleijonissa.

Seurakautensa Vainikka kiekkoilee viime kauden tapaan nuorten lupausten joukkueessa, Team Kuortaneessa. Viime kaudella Vainikka oli joukkueensa tehokkain pistelinko. 30 ottelussa hän tykiyyi tehoy 26+15=41.

Viivi Vainikka #25, FIN Kuva: Tomi Hänninen

4

Elli Suoranta

17-vuotias Elli Suoranta sai jo viime kaudella mukavasti vastuuta Ilveksen puolustuksessa. 27 ottelussa Suoranta teki kaksi maalia ja syötti viisi.

Viime vuodenvaihteessa Suoranta oli voittamassa alle 18-vuotiaiden tyttöjen harvinaista MM-pronssia Japanissa. Vielä Suoranta ei ole kolkutellut naisten maajoukkueen ovia, mutta hän kuuluu ikäluokkansa parhaimmistoon. Tulevalla kaudella Suoranta nähdään jälleen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Kuva: Arno Hämäläinen

5

Minnamari Tuominen

Vuosia Naisleijonien vakiokookoonpanoon kuulunut Minnamari Tuominen kipparoi Kiekko-Espoota. Puolustaja Tuominen pelasi viime kaudella tähän asti uransa parhaan kauden. 30 ottelussa hän takoi tehoja 13+50=63.

Tuominen on pelannut urastaan valtaosan hyökkääjänä, joten maalejakin voi Kiekko-Espoon puolustajalta odottaa. Myös maajoukkuetehtävissä Tuominen nähdään tälläkin kaudella.

Muista myös heidät

Yllä mainittujen Tuomisen, Rahusen ja Vainikan lisäksi MM-hopeajoukkueesta Naisten Liigassa nähdään ainakin puolustajat Nelli Laitinen (Kiekko-Espoo) ja Ella Viitasuo (Kiekko-Espoo) sekä hyökkääjät Annina Rajahuhta (Kiekko-Espoo), Elisa Holopainen (KalPa) ja Tanja Niskanen (KalPa).

Hyökkääjä Susanna Tapani kiekkoilee tämän kauden TPS:n B-Akatemian poikien joukkueessa. Viime kaudella hän pelasi Suomessa TPS:ssä. Loppukaudeksi Tapani siirtyi Ruotsiin Linköpingin joukkueeseen.

Naisten maajoukkueeseen on murtautumassa lisäksi viime tammikuun tyttöjen MM-pronssimitalisti Julia Liikala, 18. Liikala on pelannut vkolme viime kautta HPK:ssa. Viime kaudella tahti oli jo lupaavaa, kun Liikala teki 29 ottelussa tehot 11+22=33. Elokuussa Liikala kutsuttiin Naisleijonien mukaan Suomen EHT:lle.

Muokattu 25.9.2019 kello 15.33: Korjattu tieto siitä, että Susanna Tapani kiekkoilee tällä kaudella poikajoukkueessa. Lisäksi muokattu, että Naisten Liigassa ei nähdä MM-hopeajoukkueessa ollutta maalivahti Jenna Silvosta. Hän siirtyi viime kauden jälkeen Yhdysvaltain yliopistosarjaan.

Lue myös:

Runkopelaajien kato antaa nuorille lupauksille näyttöpaikkoja Naisleijonissa: "Totta kai se näkyy, että neljä vastuunkantajaa on poissa"

Meeri Räisänen vaihtaa Connecticutin Tukholmaan – uusi pelipaikka löytyi AIK:sta

Kuva: Tomi Hänninen