Enni Rukajärvelle voitto big airin maailmancup-avauksessa, Kalle Järvilehto kolmas – "Tämä oli jopa historiallinen kauden avaus"

Enni Rukajärvi nappasi big airin maailmancup-kilpailun voiton karsintakilpailun tulosten perusteella.

Enni Rukajärvi lumilautailun X Gameseissa viime talvena. Kuva: Sean M. Haffey / Getty Images

Suomalaislumilautailijat aloittivat maailmancup-kauden pirteästi ottamalla kaksi palkintokorokesijaa Cardronassa Uudessa-Seelannissa.

Naisten big airin loppukilpailu peruttiin kovan tuulen takia ja Enni Rukajärvi nappasi kisan voiton lopulta karsintatulosten perusteella.

– Olimme aamulla täysin valmiita kisaamaan, mutta kisapaikalla olikin todella kova tuuli. En testannut hyppyriä, sillä tuuli oli mielestäni liian kova. Lopulta me naiset päätimme, ettemme halua kisata ja naisten kisa peruttiin, Rukajärvi kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Rukajärven perjantaina karsintakilpailussa caballerial 720 -tempustaan saamat voittopisteet olivat 86,00. Naisten kilpailussa toiseksi sijoittui Britannian Katie Ormerod ja kolmanneksi Norjan Silje Norendal.

– Olisin halunnut mielelläni laskea, kun temput oli mietittynä ja hyvä fiilis. Olen silti tyytyväinen perjantain suoritukseeni ja lopputulokseen sekä siihen, että heti alkukaudesta laskeminen tuntuu näin hyvältä, Rukajärvi tunnemoi.

Miehet kilpailivat tuulesta huolimatta

Miesten kilpailussa suomalaisväriä palkintokorokkeelle toi Kalle Järvilehto. Karsintojen kahdeksanneksi sijoittunut Järvilehto kipusi loppukilpailussa kolmanneksi, kun hän onnistui tempuissaan backside 1440 triplakorkissa ja switch backside 1440 triplakorkissa. Järvilehdon yhteispisteet olivat 160,25.

Miehet harkitsivat myös tarkkaan kisaan lähtemistä tuulen vuoksi, mutta päättivät kuitenkin kilpailla.

– Puntaroin, että jätänkö kokonaan laskematta vaikka kisa vedettäisiinkin. Tuntui aika vaaralliselta. Tuuli vähän rauhottui, ja lopulta se käytännössä loppui kisan ajaksi. Olen tyytyväinen, ja tuli ensimmäinen omasta mielestä ländätty switch backside tripla 1440 kisassa. Tuohon olin tosi tyytyväinen ja siitä on hyvä saada varmuutta jatkoon, Järvilehto kommentoi tiedotteessa.

Kilpailun voitti Yhdysvaltain Chris Corning ja toisen sijan nappasi Redmond Gerard.

Jopa historiallinen kauden avaus

Suomen lumilautamaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen oli erittäin tyytyväinen suomalaisten maailmancup-avaukseen. Koskinen kiitteli myös tuomaristoa kilpailijoiden toiveiden huomioimisesta laskupaikan tuuleen liittyen.

– Oli hienoa, että laskijoilta pyydettiin selkeä mielipide, eikä vain kuunneltu äännekkäimpien huuteluita, Koskinen toteaa tiedotteessa.

Päävalmentaja oli iloinen suomalaislaskijoiden asenteesta ja tekemisestä.

– Tuloksellisesti päivä oli ihan älyttömän hyvä. En edes muista, että oltaisiin hetkeen oltu sekä naisissa että miehissä podiumilla. Tämä oli jopa historiallinen kauden avaus, Koskinen hehkuttaa.

Päivitetty kello 8.27. Lisätty tieto, että naisten loppukilpailu peruttiin tuulen takia. Lisätty myös Kalle Järvilehdon pisteet ja miesten kilpailun kaksi ensimmäistä.

Päivitetty kello 9.06. Lisätty Enni Rukajärven, Kalle Järvilehdon ja Antti Koskisen kommentit.

Lue myös: