Suomalaiskuljettajat löysivät itsensä kolme kertaa ojasta – Rovanperä soimasi itseään: "Olen aloittelija"

Kalle Rovanperä ajoi kaksi kertaa ulos lauantaina aamupäivällä. Esapekka Lappi täydensi suomalaisten hattutempun.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä kävi jälleen ojanpohjalla
Kalle Rovanperä kävi jälleen ojanpohjalla

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Suomalaiskuljettajilla oli vaikea aamupäivä Saksan MM-rallissa lauantaina. WRC2 Pro -luokkaa johtanut Skodan Kalle Rovanperä ajoi peräti kaksi kertaa ulos peräkkäisillä erikoiskokeilla.

Rovanperä, 18, menetti mahdollisuudet rallin voittoon heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Rovanperä ajoi ek8:n viimeisen mutkan pitkäksi, ja vietti ojassa lähes viisi minuuttia. Suomalaiskuljettaja pääsi jatkamaan matkaa katsojien avustuksella.

– Joskus rajaa etsiessä täytyy mennä sen yli. Tyhmä virhe, se oli helppo mutka. Menimme nurmikon puolelle, ja nurmi oli liian liukasta, Rovanperä kommentoi WRC:lle maalissa.

kalle rovanperä
Kalle Rovanperä ajoi ulos Saksan MM-rallissa: "Tyhmä virhe"

Joskus tulee virheitä, mutta samaa virhettä ei pitäisi tehdä kahdesti. Näin ajatteli Rovanperä, joka ajoi uudestaan ulos heti seuraavalla erikoiskokeella. Tällä kertaa hän vain käväisi ojassa, mutta menetti silti lisää aikaa.

– Ajoin ulos alottelijoiden paikassa, mutta minä olen aloittelija. Olen todella pahoillani tiimin puolesta, kun teen tyhmiä virheitä koko ajan. Minun täytyy oppia.

Rovanperä kokosi itsensä kymmenennelle erikoiskokeelle ja ajoi pohjat.

Suninen päivän neljänneksi nopein

WRC-luokassa Citroënin Esapekka Lappi ajoi ojaan kymmenennellä erikoiskokeella. Lapin jarrutus meni pitkäksi, ja Citroën lipui ojaan perä edellä. Lappi pääsi jatkamaan matkaa melko nopeasti: seikkailuun tuhrautui 20 sekuntia.

Virhe oli Lapille harmillinen, sillä hän tuntui muuten löytävän vauhtia lauantaina aamupäivällä. Yhdeksännellä ja yhdennellätoista erikoiskokeella hän oli toiseksi nopein.

Kokonaistilanteessa Lappi on nyt kahdeksantena. Hän on yli minuutin kärkeä jäljessä.

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajoi ojaan – seikkailu maksoi 20 sekuntia

Toyotan Ott Tänak johtaa rallia viiden sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Citroënin Sébastian Ogier on kolmantena, mutta Toyotan Kris Meeke (+ 3,7 sekuntia) ja Jari-Matti Latvala (+ 7,9 sek) vaanivat iskuetäisyydellä.

Suomalaisista hyvää vauhtia lauantaina on pitänyt myös Teemu Suninen, jonka mahdollisuudet rallin kokonaistilanteen kannalta ovat jo menneet perjantain keskeytykseen. Suninen oli lauantaina aamupäivällä koko joukon neljänneksi nopein. Vain Tänak, Neuville ja Dani Sordo olivat häntä nopeampia.

Myös Lappi oli huippuvauhdissa. Hän otti Andreas Mikkelseniä kiinni, vaikka ajoi kertaalleen ulos.

MM-ralli jatkuu kello 16.08 ajettavalla Arena Panzerplatte I -erikoiskokeella. Tuo erikoiskoe näkyy suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Katso Saksan MM-rallin lauantain päiväkooste: Ogierille rengasrikko, Latvala kolmantena – tästä jutusta löydät tilanteen, tärkeimmät käänteet ja parhaat videot

Kalle Rovanperä täräytti ulos viimeisessä mutkassa – rallin voitto meni siinä: "Tyhmä virhe, se oli helppo mutka"

SAKSAN MM-RALLIN KOKONAISTILANNE EK 11/19

1) Ott Tänak (Toyota) 1:28.15,4

2) Thierry Neuville (Hyundai) + 5,0

3) Sébastien Ogier (Citroën) + 30,3

4) Kris Meeke (Toyota) + 34,0

5) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 38,2

6) Andreas Mikkelsen (Hyundai) + 1.02,8

7) Dani Sordo (Hyundai) + 1.12,7

8) Esapekka Lappi (Citroën) + 1.14,5

9) Takamoto Katsuta (Toyota) + 4.11,2

10) Gus Greensmith (Ford) + 4.46,4

--

Kalle Rovanperä (Skoda) + 9.24,8

Teemu Suninen (Ford) +42.03,0

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat