Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

HJK haki täyden pistepotin Espoosta O'Shaughnessyn osumalla – Forsell: "Olisi pitänyt tehdä pari maalia lisää noista paikoista"

HJK:n tuoreen hyökkääjän Petteri Forsellin mukaan joukkue pelasi hyvin etenkin avausmaalin jälkeen.

Veikkausliiga
HJK
HJK juhlii Daniel O'Shaughnessyn maalia.Matti Raivio/AOP

HJK nappasi Espoosta kolme pistettä kukistamalla FC Hongan 1–0 lauantaina iltapäivällä. Voitollaan HJK nousi Hongan ohi Veikkausliigan sarjataulukossa.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla kotijoukkue FC Honkan Lucas Kaufmann pääsi maalintekosektorille ja syötti Juha Hakolalle, joka oli kuitenkin valunut paitsioon.

Ottelun avausmaali ja ainoa osuma syntyi minuutilla 62. HJK:n Daniel O'Shaughnessy oli vapaana kulmapotkun jälkeen ja puski pallon tarkasti Hongan verkkoon. Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. Lopussa HJK sai pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta lukemat säilyivät, ja ottelu päättyi 1–0 HJK:lle.

– Toisella puoliajalla parannettiin peliä. Maalin jälkeen pidettiin hyvin palloa. Olisi pitänyt tehdä pari maalia lisää noista paikoista, Petteri Forsell kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Helsinkiläiset nousivat sarjassa pykälällä sijalle neljä 33 pisteellä. Honka tipahti sijan ja majailee nyt viidentenä. Voitollaan HJK vahvisti asemiaan myös runkosarjan jälkeen alkavassa ylemmässä jatkosarjassa. Forsell uskoo, että mestaruus on vielä mahdollinen.

– Kyllä siihen pyritään. Olemme menettäneet pisteitä viime otteluissa, mutta pisteitä on paljon vielä jaossa. Jos jatkamme tuollaisella pelillä, niin tulee hyvä tulos, Forsell sanoo.

Hongan puolustajalle Konsta Rasimukselle nollille jääminen oli iso pettymys. Rasimuksen mukaan joukkueen viime aikojen heikoille otteille ei ole yhtä syytä.

– Syitä löytyy, mutta yhtä isoa asiaa ei tule mieleen. Tosi pettynyt olo. HJK sai maalin jälkeen paineen päälle, se oli ratkaiseva tekijä tänään, Rasimus summaa.

HJK:n kauden viimeinen runkosarjapeli on 1. syyskuuta kotiottelu RoPSia vastaan. Hongan runkosarja päättyy KPV:n vieraana viikon päästä.

Petteri Forsellia ja Konsta Rasimusta haastatteli Mikael Oivo.

Lisätty juttuun Petteri Forsellin kommentit 24.8.2019 kello 16.40. Rasimuksen kommentit lisätty kello 18.30.

Lue myös:

Ala-Myllymäki pelasti Ilveksen viime hetkillä – nuori lupaus tykitti unelmaosumalla avausmaalinsa Veikkausliigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat