Neljä maalia jo ensimmäisellä puoliajalla! KuPS möyhensi VPS:n ja pomppasi Veikkausliigan kärkeen

Kuopiolaiset takoivat ensimmäisellä puoliajalla vaasalaisvieraidensa verkkoon neljä maalia.

Petteri Pennanen oli vahvassa vedossa myös VPS:aa vastaan. Kuva: AOP

Kuopion Palloseura jatkoi lauantaina kotinurmellaan nousuvirettään murskaamalla jalkapallon Veikkausliigassa viimeisenä olevan Vaasan Palloseuran maalein 5–0. KuPS nosti kolmannella peräkkäisellä voitollaan pistepottinsa 37:ään ja nousi maalieronsa turvin sarjan kärkeen ohi Ilveksen. KuPS on tosin pelannut yhden ottelun tamperelaisia enemmän.

KuPSin ja VPS:n välinen ottelu ehti vanheta vain kaksi minuuttia, ennen kuin Ilmari Niskanen jatkoi Petteri Pennasen puolenvaihdon jälkeen vahvaa iskuaan viimeistelemällä oikealta laidalta KuPSin avausmaalin.

Kotijoukkue iski avausjakson lopulla kymmenen minuutin sisään kolmesti ja VPS oli lyöty. Tuco osui kahdesti: ensin rangaistuspotkusta ja sen jälkeen Pennasen käynnistämän komean hyökkäyskuvion päätteeksi. Ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa onnistui myös senegalilainen keskikenttäpelaaja Issa, joka puski Pennasen keskityksen ohi Valerii Voskonianin.

Toisen jakson ainoasta osumasta vastasi kauden toisen maalinsa viimeistellyt Tommi Jyry. Keskikenttälupauksen 5–0-maaliin tarkan keskityksen tarjosi Ilmari Niskanen.

– Satsasimme alkuun, emmekä halunneet antaa yhtään toivoa VPS:lle. Ei meillä ollut mitään hätää koko ottelussa, Niskanen sanoi STT:lle.

KuPSilla ja Ilveksellä on nyt Veikkausliigan kärjessä 37 pistettä, vain pisteen päässä kärkkyy FC Inter, joka kohtaa maanantaina KPV:n. KuPS pelaa runkosarjassa vielä ensi viikon lauantaina SJK:ta vastaan. Ilveksellä on jäljellä ottelut HIFK:ta ja Interiä vastaan. Veikkausliigan kuuden parhaan joukkueen mestaruussarja käynnistyy 15. syyskuuta.

Muokattu 25.8.2019 kello 9.32: Korjattu, ettei Issa ole toppari, vaan keskikenttäpelaaja.

Lue myös: