Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali

Huikeasti taistelleille lentisnaisille avauspiste! Turkki voitti vasta viiden erän väännön jälkeen

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pani ennakkosuosikin, fanaattisen kotiyleisönsä edessä pelanneen Turkin ahtaalle EM-kisojen alkulohkon ottelussa.

urheilu
Suomen Salla Karhu (vas.), Pia Korhonen, Kaisa Alanko, Roosa Laakkonen, Roosa Koskelo ja Suvi Kokkonen lentopallon naisten EM-kilpailuiden ottelussa Suomi - Turkki.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue osoitti loistavaa taistelutahtoa EM-turnauksen toisessa alkulohkon ottelussaan Turkkia vastaan. Suomen pelaajat eivät sulaneet fanaattisesti kannustaneen kotiyleisön edessä, vaan pakottivat Turkin viiden erän taistoon.

Turkki oli lopulta vahvempi ja vei voiton 3–2 (26–24, 25–15, 20–25, 21–21, 15–10). Suomelle tämä toi yhden pisteen, kun Turkki siirtyi lohkon johtoon. Maailmanmestari Serbialla on tosin vain yksi ottelu pelattuna.

EM-pronssia puolustava Turkki oli otteluun selkeä ennakkosuosikki, mutta Suomi osoitti perjantain Serbia-ottelun tavoin, ettei se kumartele kuvia. Perjantain ottelussa vain vähän peliaikaa saanut laitapelaaja Salla Karhu toi pirteyttä Suomen hyökkäykseen ja teki tärkeitä pisteitä. Emmi Riikilän loukkaannuttua avausottelussa Suvi Kokkonen sai paljon peliaikaa, ja Kokkonen kiittikin vastuusta.

Suomen puolustus ei päästänyt ottelun alussa Turkin tähtihyökkääjä Ebrar Karakurtia mellastamaan, ja Turkki joutui ottelun edetessä turvautumaan paljon keskihyökkäyksiin ja kokeneeseen Eda Erdem Dündariin.

Suomi pystyi sekoittamaan Turkin peliä hyvillä syötöillään ja nousi muun muassa ensimmäisessä erässä Anna Czakanin syöttövuorolla Turkin rinnalle. Myös Suomen torjunta oli ajoittain kuin muuri.

Kolmannessa erässä nämä Suomen vahvuudet tulivat hyvin esiin kun niin Karhu, Kokkonen kuin Roosa Laakkonen napsivat torjuntapisteitä ja sekä Kokkonen että Czakan syöttivät ässät. Turkki hermoili eikä pystynyt estämään Suomen erävoittoa, kun Laakkonen iski pallon Turkin torjunnan läpi.

Neljännessä erässä nuori Karakurt oli mukana hyvässä ja huonossa, sillä hän onnistui pistetehtailussa, mutta hermoili myös tärkeissä pistepalloissa. Sen sijaan Suomi taisteli koko kuusikolla eikä häkeltynyt, vaikka menetti alun neljän pisteen johtoasemansakin.

Turkki joutui vaihtamaan kokoonpanoaan, kun Suomi otti sen karkumatkan kiinni erän puolivälissä Laakkosen taitavilla syötöillä. Suomen pelaajien hermot pitivät paremmin viimeisissä palloissa ja vei toisenkin erän ja varmisti yhden pisteen.

Ratkaiseva viides erä oli varsin tiukka. Czakan teki jälleen tärkeitä pisteitä syöttövuorollaan ja Kokkonen jatkoi hyviä hyökkäyksiään, mutta Turkki pystyi painostamaan hyökkäyksillään ja onnistui saamaan tarvittavat pisteet erä- ja otteluvoittoon.

Suomi on asettanut tavoitteekseen jatkopaikan EM-turnauksessa, kun kuuden joukkueen lohkosta neljä parasta etenee 16 parhaan joukkoon. Ranska yllätti jo perjantaina voittamalla Bulgarian ja lauantaina Kreikka taasen yllätti voittamalla Ranskan. Suomi kohtaa sunnuntaina kello 19.30 alkavassa ottelussa Kreikan.

Lue myös:

Suomen pelaajat vain innostuivat turkkilaiskatsojien buuauksista ja vihellyksistä – "Me ylitimme itsemme!"

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat