Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini

Suomen pelaajat vain innostuivat turkkilaiskatsojien buuauksista ja vihellyksistä – "Me ylitimme itsemme!"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue venyi loisto-otteisiin EM-turnauksen ottelussa Turkkia vastaan. Hallitseva EM-pronssimitalisti voitti ottelun vastan viiden erän tahkoamisen jälkeen.

Maajoukkuelentopallo
Suomen joukkue tuulettaa lentopallon naisten EM-kilpailuiden ottelussa Suomi - Turkki.
Suomen joukkue tuulettaa lentopallon naisten EM-kilpailuiden ottelussa Suomi - TurkkiLehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen naisten lentopallojoukkue venyi äärimmilleen, kun se pani ennakkosuosikki Turkin tiukoille EM-kisojen alkulohkon ottelussaan. Turkki voitti ottelun 3–2 ja Suomi sai ottelusta mukaansa avauspisteen. Syystäkin pelaajat olivat innoissaan ottelun jälkeen.

– Aivan huikeaa! Me ylitimme itsemme! Tämä oli aivan huikea peli, ihan mieletön, ottelun paras torjuja Roosa Laakkonen hihkaisi Yle Urheilun haastattelussa.

Turkki pelasi fanaattisesti kannustaneen kotiyleisönsä edessä, mutta yleisön buuaukset ja ennen syöttöä kuuluneet vihellykset saivat suomalaispelaajat vain innostumaan.

– Ei haitannut yhtään, että buuattiin. Itse asiassa oli paljon kivempi pelata kuin eilen, kun oli ääntä. Siitä tuli vähän ekstrabuustia, että näytän noille kuka täällä määrää, Salla Karhu sanoi.

Karhu tuli perjantaina Serbia-ottelussa mukaan toisessa erässä ja totesi ottelun jälkeen ruinaavansa jatkossa passareilta lisää passeja. Turkki-ottelussa niitä riitti, ja Karhu olikin elementissään nakuttamalla 12 pistettä.

– Eiköhän se näkynyt jokaisesta pelaajasta, että me viihdyimme kentällä. Meillä oli tosi hauskaa siellä. Kaikki tuntui osuvan kohdilleen. Pelasimme rennosti, joten ehkä sitä kautta kaikki onnistuivat.

Yksi suomalaisonnistujista oli myös Suvi Kokkonen, joka joutui Serbiaa vastaan ottamaan loukkaantuneen Emmi Riikilän paikan laitapelaajana. 12 pistettä tehnyt Kokkonen otti tilaisuuden vastaan ja onnistui myös torjunnoissaan.

– Lähdimme pelaamaan ilman pelkoa, pistimme kaiken peliin. Kyllä tämä oli elämäni hienoin peli. Halli oli täynnä ja vaikka tuli niitä buuauksia, niin silti pystyimme pitämään oma päämme ja pelaamaan joukkueena, Kokkonen kehui.

Suomalaiskannattajia lentopallon EM-kisoissa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen joukkueella ei ole pitkäksi venyneen iltapuhteen jälkeen paljoa aikaa hengähtää, sillä se pelaa jo huomenna elintärkeän ottelun Kreikkaa vastaan.

Etukäteisveikkailuissa Kreikan pitäisi olla lohkon heikoimpia joukkueita, mutta se onnistui yllättämään lauantaina Ranskan puhtaalla 3–0-voitollaan. Suomi taasen tarvitsee ottelusta voiton, jos se mielii päästä tavoitteeseensa eli jatkopaikkaan.

Suomalaispelaajat uskovat saaneensa Turkki-ottelusta lisää virtaa.

– Näimme tänään, että voimme pelata aivan maailman huippuja vastaan. Kaikki on mahdollista, Laakkonen vakuutti ja samoilla linjoilla oli myös Kokkonen:

– Tiedämme, että pystymme pelaamaan näin hyvin ja haastamaan Turkkia, niin kyllä me pystymme siihen Kreikkaakin vastaan.

Joukkue oli myös tyytyväinen siihen, että Turkki-ottelussa oli mukana Suomen piskuinen, mutta sitäkin äänekkäämpi faniryhmä. Kannattajien joukossa on paljon pelaajien perheenjäseniä, mutta myös muita lentopallofaneja.

– Kyllä se merkitsee paljon, kun näkee niitä pieniä sinisiä pilkkuja siellä katsomon meressä, Karhu kiitteli kannattajia.

Lue myös:

Huikeasti taistelleille lentisnaisille avauspiste! Turkki voitti vasta viiden erän väännön jälkeen

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat