Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Aukeaako lentisnaisten voittotili tänään EM-kisoissa? "Niillä eväillä, joita Suomi esitti Turkkia vastaan, Suomi voittaa myös Kreikan"

Suomi venyi lauantaina loistavaan peliin Turkkia vastaan naisten lentopallon EM-turnauksessa. Nyt Suomelta vaaditaan samanlaista pelihurmosta Kreikkaa vastaan.

Maajoukkuelentopallo
Suomen Pia Korhonen (vas.), Kaisa Alanko ja Michaela Madsen sekä Turkin Ebrar Karakurt lentopallon naisten EM-kilpailuiden ottelussa Suomi - Turkki.
Suomi taisteli tiukasti Turkkia vastaan lauantaina EM-kisoissa.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on sunnuntaina tiukan paikan edessä, sillä sen pitäisi avata voittotilinsä vankistaakseen haavettaan EM-turnauksen jatkopaikasta. Toisaalta lauantaina saavutettu piste Turkilta auttaa asiassa paljon.

– Yksi piste voi olla ratkaiseva tässä lohkossa. Pelit menevät ristiin ja jokainen joukkue on voitettavissa. Turkki-ottelu oli erittäin tärkeä ja hieno peli Suomelta, Yle Urheilun asiantuntija Pauliina Vilponen kehui.

Suomi oli jo EM-turnauksen avausottelussaan maailmanmestari-Serbiaa vastaan ajoittain loistavassa vireessä. Tuolloin joukkueen peli kuitenkin ailahteli liikaa. Turkkia vastaan pelaajat venyivät vieläkin enemmän.

– Joukkue oli tosi hyvässä tikissä. Olen tosi ylpeä, että pelaajat pystyvät tällaisessa paikassa näyttämään parasta osaamistaan ja pystyivät pelaamaan lentopalloa parhaalla tasollaan, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoi lauantai-illan ottelun jälkeen, mutta muistutti, että turnaus jatkuu nopeaan tahtiin eikä turhaan leijumiseen ole varaa.

– Nappia kiinni vain kauluksesta, mennään palautumaan ja katselemaan videota.

Tavoitteena rajojen siirtäminen

Kangasniemen mielestä pelaajat venyivät liki parhaimpaansa ja tarjosivat faneilleen parasta viihdettä. Se oli myös joukkueen tavoite.

– Tuota tasoa paremmin tuo joukkue ei kauhean paljon pysty pelaamaan. Meidän yksi tavoitteemme oli, että tulemme tänne ja siirrämme rajoja vähän eteenpäin siltä osin, mitä pystymme tekemään. Turkki-pelissä siinä oli sellaista elementtiä olemassa.

EM-pronssia puolustava Turkki oli ajoittain helisemässä Suomen kanssa, sillä joukkue hyökkäsi nopeasti, rohkeasti ja monipuolisest. Lisäksi Suomen vastaanotto kesti hyvin. Turkin hyökkäysvoima oli Kangasniemen mielestä kuitenkin sen verran kovempi, että se pystyi voittamaan tiukat pallot.

Kreikka-pelissä Kangasniemen ajatukset ovat peruspelaamisessa.

– Seuraan sitä, millä tavalla pelaamme ja millä tavalla pelaajien silmät loistavat, kun pallo on ilmassa. Haluan, että tappelemme ja teemme kaikkia sellaisia juttuja, mitä olemme harjoitelleet.

Hyökkäykseen löytynyt leveyttä

Suomen pelissä Turkkia vastaan oli ilahduttavaa se, että joukkueen pisteiden teko ei ollut pelkästään hakkuri Piia Korhosen varassa. Myös Suvi Kokkonen, Roosa Laakkonen ja Salla Karhu takoivat kaksinumeroiset lukemat.

Vilponen oli tyytyväinen etenkin Kokkosen peliin, sillä tämä pelasi kesän parhaimman pelinsä maajoukkueessa.

– Suvi hyökkäsi rohkeasti ja oli se kaivattu teho Suomen laitapuolelta, Vilponen sanoi.

Hänen mielestään Turkki-ottelu oli yksittäisenä joukkuesuorituksena erinomainen, sillä joukkue onnistui joka osa-alueella. Nyt siihen samaan pitää pystyä myös Kreikkaa vastaan.

Etukäteen ajateltuna Kreikka ja Ranska ovat Suomelle tärkeimmät vastustajat, sillä nämä voittaessaan se saavuttaisi jatkopaikan. Kreikka yllätti kuitenkin lauantaina voittamalla etukäteen vahvempana pidetyn Ranskan puhtaasti 3–0 (25–12, 25–21, 25–21).

– Kreikka on Suomen tavoin erittäin vahva ja hyökkäysvoittoinen joukkue. Suomen on keskityttävä vain omaan suorittamiseensa, omaan pelitaktiikkaansa, eikä se saa ajatella Kreikan pelirytmiä. Niillä eväillä, joita Suomi esitti Turkkia vastaan, Suomi voittaa myös Kreikan, Vilponen vakuutti.

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut, pudotuspelejä sekä mitalipelit suorana Yle TV2-kanavalla ja Yle Areenassa. Suomen ja Kreikan välisen ottelun lähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.10.

Lue myös:

Suomen pelaajat vain innostuivat turkkilaiskatsojien buuauksista ja vihellyksistä – "Me ylitimme itsemme!"

Huikeasti taistelleille lentisnaisille avauspiste! Turkki voitti vasta viiden erän väännön jälkeen

Kisakuumetta ilmassa – pelkkä mukanaolo EM-kisoissa ei riitä lentopallonaisille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat