Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Katso hillitön video! Kolmoisvoitosta innostunut Tommi Mäkinen lähetti Saksasta terveiset Seppo Rädylle: "Tuli tuossa mieleen"

Toyotan viikonloppu Saksan MM-rallissa oli täydellinen.

ralliautoilu
Katso hillitön video! Kolmoisvoitosta innostunut Tommi Mäkinen lähetti Saksasta terveiset Seppo Rädylle
Katso hillitön video! Kolmoisvoitosta innostunut Tommi Mäkinen lähetti Saksasta terveiset Seppo Rädylle

Toyotan pilttuussa oli Saksan MM-rallin jälkeen tunnelma katossa. Tommi Mäkisen johtama WRC-talli oli ottanut historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton sunnuntaina.

Alusta loppuun rallia dominoinut Ott Tänak oli ottanut voiton, Kris Meeke oli toinen ja Jari-Matti Latvala kolmas.

– Täällä on syystäkin riemukas meininki. Kolmoisvoittoa parempaa ei voi tiimille pyytää. Tämä oli ihan täydellinen viikonloppu, Latvala sanoi.

Meeke ja Latvala taistelivat pitkään kolmannesta sijasta Citroënin Sébastien Ogierin kanssa, mutta rengasrikot muuttivat tilannetta lauantaina. Ogier ja Hyundain Thierry Neuville putosivat edestä haavereiden takia.

– Oma taktiikkani oli ajaa viiden joukkoon ilman isompia virheitä tai riskejä. Niin vaan tilanne kääntyi, ja nousin kolmanneksi. En ollut supernopea, mutta ajoin tasaisesti ja virheettömästi, Latvala sanoi.

Toinen peräkkäinen palkintosija oli Latvalalle henkilökohtaisesti helpotus. Hän on yhä ilman sopimusta ensi kaudesta.

– Nyt eletään niitä aikoja, että näyttöjä pitää olla, jos haluaa ensi vuonna tehdä töitä. Toivottavasti tämä auttaa siinä, Latvala sanoi.

Mäkinen hehkutti kolmoisvoittoa

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli iloinen sunnuntaina Yle Urheilun haastattelussa. Hän muistutti, että kolmoisvoitot ovat MM-sarjassa todella harvinaista herkkua.

– Tämä perustuu kovaan tiimityöhön, kokemuksen keräämiseen ja sen hyödyntämiseen. Tiimimme on ollut vahva jo edellisissä ralleissa ja töitä tehdään koko ajan, Mäkinen kehui.

– Loppupeleissä kaikki on kuljettajien käsissä. Nyt kaikki kuljettajat onnistuivat erittäin hyvin.

Historiallinen saavutus sai Mäkisen sen verran innostumaan, että hän lähetti terveiset keihäänheittäjälegenda Seppo Rädylle.

– Tuli tuossa mieleen yhdelle keihäänheittäjälle lähettää terveisiä, ettei tämä Saksa sittenkään ole niin paska maa, Mäkinen lohkaisi.

Terveiset voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Mäkinen viittasi Rädyn lausuntoon pieleen menneiden Stuttgartin MM-kisojen (1993) jälkeen. Karsintaan jäänyt Räty lohkaisi haastattelussa, että "Saksa on paska maa".

Lue myös:

Tommi Mäkisen johtama Toyota nappasi historiallisen kolmoisvoiton! Latvala nousee toista kertaa peräkkäin palkintokorokkeelle

Tommi Mäkinen selittää kummallisen pitkäksi venyneitä sopimusneuvotteluita – yhden miehen päätös käynnistää dominoefektin

Tämä huima suomalaissuoritus jäi Saksan MM-rallissa Toyotan kolmoisvoiton katveeseen: "Olisin pystynyt ajamaan podiumille"

Kalle Rovanperä menee lokakuussa armeijaan: "Toivottavasti ne päästävät minut ajamaan"

Katso Saksan MM-rallin tulokset, huippuhetket ja parhaat videot tästä jutusta: Toyota kolmoisvoittoon – kisakooste TV2:ssa klo 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat