Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Odotettu kolmoisvoitto! Annimari Korte tykitti huippuajan 100 metrin aidoissa – katso, kuinka ruotsalaiset jäivät telineisiin

Suomen naiset olivat ylivoimaisia maaottelun 100 metrin aitajuoksussa. Katso suomalaisten suvereeni juoksu jutun kuvaa klikkaamalla!

yleisurheilu
Odotettu kolmoisvoitto naisten aidoissa – Korte tykitti huippuajan
Odotettu kolmoisvoitto naisten aidoissa – Korte tykitti huippuajan

Dohan MM-kisoihin valittu Suomen naiskolmikko jätti ruotsalaiset telineisiin maaottelun 100 metrin aitajuoksussa Tukholmassa. Annimari Korte voitti huippuajalla 12,85. Nooralotta Neziri oli toinen ajalla 12,92 ja Reetta Hurske kolmas ajalla 13,09.

Ruotsalaisista nopein oli Emma Tuvesson ajalla 13,61.

Korte juoksi heinäkuussa Joensuussa uuden Suomen ennätyksen 12,72. Nyt 13 sekunnin raja alittui ensimmäistä kertaa SE-juoksun jälkeen.

– Sain tekniikan pidettyä vihdoin kasassa, se on pari viikkoa ollut vähän hukassa. Ei mitään hirveän räväkkää ollut, mutta tekniikka pysyi kasassa, Korte sanoi Yle Urheilulle.

– Tällä viikolla on ensimmäistä kertaa (SE-juoksun jälkeen) ollut sellainen normaali ja iloinen olo, että haluaa mennä kisaamaan. Vihdoinkin odotan innolla seuraavia kisoja.

Hurske juoksi heinäkuussa Joensuussa omaksi ennätyksekseen 12,78 ja nappasi Kalevan kisoissa Lappeenrannassa uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden. Maaottelussa hän oli omaan juoksuunsa pettynyt, mutta ruotsalaisten lyöminen lämmitti mieltä.

– Olen tosi iloinen siitä, että otimme kolmoisvoiton. Kisarupeama alkaa jo pikku hiljaa painamaan. Ensi viikolla olisi vielä yhdet hyvät kisat. Sen jälkeen aletaan valmistautua Dohaan, Hurske totesi.

Yhden kauden parhaista ajoistaan noteerannut Neziri on kärsinyt kesällä kantapääkivuista ja juoksi Tukholmassa vahvan teippauksen kanssa. Neziri kertoi kisan jälkeen, että tulehtunut jänne vaivaa yhä hieman.

– Jäi sellainen muistikuva, että en olisi lähtenyt hyvin. Ihan ei tule vielä loppuun asti, siinä näkyy vielä juoksemattomuus harjoituksissa. Kyllähän tämä viikonloppu oli valoa tunnelin päässä, lähdetään rakentamaan sitä kuntoa uudelleen kohti Dohaa ja pidetään jalka sellaisessa kunnossa, että sen kanssa pystyy taas treenaamaan, Neziri totesi.

Juttua päivitetty kello 17.37: Lisätty Hurskeen ja Kortteen kommentit.

Lue myös:

Oliver Helander paljasti huolestuttavan tilanteensa – "Olkapääni aika huonossa kunnossa"

Ruotsin keihäsmies hirmuvireessä – Kuusela onnitteli Etelätaloa MM-paikasta

Seurasimme Ruotsi-ottelun tapahtumia hetki hetkeltä – kolmoisvoittoja napsinut Ruotsi repi lopulta selkeän maaotteluvoiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat