Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks

Sinikeltaista ylivoimaa! Ruotsin miehet murskasivat Suomen lähes 50 pisteellä, Ruotsin naisetkin jyräsivät Suomen

Ruotsi näytti kaapin paikan Suomelle Tukholmassa päättyneissä yleisurheilumaaotteluissa.

yleisurheilu
Ruotsin juhlat Tukholman maaotteluissa
Ruotsalaiset juhlivat maaotteluvoittoja Tukholmassa. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Ruotsin ja Suomen yleisurheilumaaottelu päättyi ruotsalaisjuhliin Tukholmassa. Ruotsin miehet nujersivat Suomen 47 pisteen erolla 228 – 181 ja naisten puolella Ruotsi päihitti Suomen 25 pisteen erolla 217,5 – 192,5.

Toiseen maaottelupäivään lähdettiin jännittävistä asetelmista, mutta Ruotsi karkasi omille teilleen sunnuntain kilpailuissa. Ruotsi juhli myös poikien maaottelussa, jonka ruotsalaiset veivät 116 – 85. Suomen tytöt kaatoivat Ruotsin 109,5 – 91,5.

Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske saavuttivat maaottelun toisena päivänä Suomelle kolmoisvoiton naisten 100 metrin aitajuoksussa. Korte pyyhälsi Tukholmassa huippuajan 12,85, Neziri tykitti ajan 12,92 ja Hurske pysäytti kellot aikaan 13,09.

Pulli hyppyvireessä, Amb pesi Suomen keihäsmiehet

Toisen päivän suomalaisonnistujiin kuului Kristian Pulli, joka sivusi kauden kotimaista kärkitulostaan. Pulli venytti voittoon myötätuulituloksella 810, mutta hyppäsi sallituissa oloissa tuloksen 805 ja sivusi tällä hypyllään aiemmin Sierra Nevadassa tekemäänsä kesän kärkitulosta.

Ruotsalainen keihäsmies Kim Amb vertyi hurjaan vireeseen ja kiskaisi ennätyksensä 85,89. Ambin kiskaisu oli liikaa suomalaisille. Lassi Etelätalo heitti parhaallaan 82,15 ja toiselle sijalle. Oliver Helanderin tulos 80,66 riitti kolmannelle sijalle. Helander jätti väliin kolme viimeistä heittoaan.

– Olkapääni on aika huonossa kunnossa. Tänään ei tuntunut kovinkaan hyvältä ja oli järkevintä jättää kolme viimeistä heittoa väliin. Tilanne on ollut sama jo melkein vuoden ajan, kertoi Helander, joka hakeutuu tutkimuksiin selvittämään olkapäänsä kuntoa.

Dohan MM-kisoihin jo valittu Helander ei kuitenkaan usko, että hänen kautensa olisi vielä kokonaan paketissa.

Lue lisää:

Seurasimme Ruotsi-ottelun tapahtumia hetki hetkeltä – kolmoisvoittoja napsinut Ruotsi repi lopulta selkeän maaotteluvoiton

Odotettu kolmoisvoitto! Annimari Korte tykitti huippuajan 100 metrin aidoissa – katso, kuinka ruotsalaiset jäivät telineisiin

Jälleen yli kahdeksan metriä! Pulli näytti arvostelijoille, että hyppy kulkee muuallakin kuin vain korkealla vuoristossa

Ruotsin keihäsmies hirmuvireessä – Kuusela onnitteli Etelätaloa MM-paikasta

Oliver Helander paljasti huolestuttavan tilanteensa – "Olkapääni aika huonossa kunnossa"

Ruotsin seiväsihme Armand Duplantis ylitti kuusi metriä ja villitsi kotiyleisön, voittomarginaali peräti 64 senttiä – "Juoksin ympäriinsä kuin lapsi karkkikaupassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat