Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

SJK:n maaliton putki venyi yli kuukauden mittaiseksi, edes rangaistuspotku ei auttanut – IFK Mariehamn nousi kiinni yläloppusarjan paikkaan

Veikkausliigan viimeisestä yläloppusarjan paikasta nähdään huima taistelu.

Veikkausliiga
Oskari Forsman
Rangaistuspotkun torjunut Oskari Forsman oli IFK Mariehamnin sankari SJK:ta vastaan.AOP / Samppa Toivonen

Seinäjoen Jalkapallokerhon edellisestä maalista Veikkausliigassa on kulunut yli kuukauden päivät ja peräti 462 peliminuuttia. IFK Mariehamn nitisti SJK:n kotonaan 1–0 ja nousi sarjataulukossa seinäjokelaisten ohi kuudenneksi kiinni yläloppusarjan paikkaan ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

Robin Sid laukoi maarianhaminalaiset lähietäisyydeltä johtoon ennen tunnin täyttymistä. SJK:n maalikadolle kuvaavasti Oskari Forsman torjui upeasti Obed Malolon rangaistuspotkun 78. minuutilla, ja IFK Mariehamn pääsi juhlimaan tärkeää voittoa. Malolo otti hetki rangaistuspotkunsa jälkeen toisen varoituksen ja lensi suihkun puolelle.

– En tiedä lopettivatko puolustajat pelaamisen, mutta pallo jäi pyörimään ja laitoin sen häkkiin, Sid kertoi maalistaan Yle Urheilulle.

Brian Page toimi SJK:n päävalmentajana nyt toisessa ottelussaan. Alexei Eremenko senior sai potkut elokuun puolivälissä.

– Meidän täytyy uskoa siihen, että teemme kentällä oikeita asioita. Kun jatkamme tilanteiden luomista, maalit kyllä tulevat, Page sanoi luottavaisena vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Lahti romahti Rovaniemellä

IFK Mariehamn saa kiittää myös FC Lahden kompurointia. Lahti olisi voitolla RoPSista noussut kolmen pisteen karkumatkalle. RoPS takoi Rovaniemellä kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla lyhyen ajan sisään peräti kolme maalia.

HJK-laina Kevin Kouassivi-Benissan tälläsi uransa ensimmäisen liigamaalin upealla tavalla 13. minuutilla. Atte Sihvonen pääsi nautiskelemaan 2–0-maalin lähes tyhjään verkkoon, ja Lahden karmean avausjakson kruunasi Youness Rahimin rangaistuspotkuosuma.

Toinen jakso ei tuonut Lahdelle parannusta ja viimeisetkin toivon rippeet paremmasta menivät Brent Lepistun suoraan ulosajoon.

– Loppujen lopuksi annoimme RoPSille tilanteet helposti. Emme vain yksinkertaisesti olleet hereillä alussa, Lahden Teemu Jäntti totesi.

IFK Mariehamn, SJK ja Lahti ovat nyt kaikki 28 pisteessä, kun runkosarjaa on pelaamatta yksi kierros. Ahvenanmaalaiset ovat kiinni yläloppusarjan paikassa paremman maalieron turvin. Lahti ja IFK Mariehamn pelaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella vastakkain.

Kahden pisteen päässä yhdeksäntenä vaanii kuitenkin HIFK, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Helsinkiläiset voivat varmistaa yläloppusarjan paikan voittamalla jäljellä olevat ottelunsa Ilvestä ja VPS:ää vastaan. Sarjataulukon näet tästä.

Veikkausliigan runkosarjan loppuohjelma:

Maanantai 26.8.

FC Inter–KPV

Tiistai 27.8.

Ilves–HIFK

Lauantai 31.8.

KPV–Honka
SJK–KuPS
VPS–HIFK
Ilves–Inter

Sunnuntai 1.9.

FC Lahti–IFK Mariehamn
HJK–RoPS

Juttua päivitetty kello 21.25: Lisätty kommentteja.

Lue myös:

Neljä maalia jo ensimmäisellä puoliajalla! KuPS möyhensi VPS:n ja pomppasi Veikkausliigan kärkeen

HJK haki täyden pistepotin Espoosta O'Shaughnessyn osumalla – Forsell: "Olisi pitänyt tehdä pari maalia lisää noista paikoista"

Ala-Myllymäki pelasti Ilveksen viime hetkillä – nuori lupaus tykitti unelmaosumalla avausmaalinsa Veikkausliigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat