Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Lentisnaisten EM-jatkohaaveille paha kolaus! Kreikka taisteli voiton

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kärsi 1–3-tappion Kreikalle EM-turnauksessa Turkissa.

Maajoukkuelentopallo
Suomen Michela Madsen (vas.), Piia Korhonen ja Kaisa Alanko sekä Kreikan Georgia Lamprousi lentopallon naisten EM-kilpailuiden ottelussa Suomi - Kreikka.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomi ei Kreikkaa vastaan saanut samanlaista hurmosta päälle kuin lauantaisessa Turkki-ottelussa lentopallon EM-kisoissa. Suomi oli lepsu etenkin erien lopussa ja Kreikka väänsi voiton 3–1 (26–24, 15–25, 25–21, 27–25).

Suomella oli ensimmäisessä erässä kaikki ratkaisupallot omissa käsissään, mutta se kadotti pelihurmoksensa pahaan aikaan. Ottelun alku oli tasainen, mutta erän puolivälissä Suomi sai syöttönsä toimimaan. Kreikka oli vaikeuksissa etenkin Michaela Madsenin hyppyleijan ja Salla Karhun kierteisten syöttöjen kanssa.

Suomi karkasi pariin otteeseen jo viiden pisteen karkumatkalle ja oli kahden pisteen päässä erävoitostakin, kun sen ote lipesi. Kreikka nousi pelätyn hakkuri Anthi Vasilantonakin ja vasenkätisen Olga Strantzalin johdolla viidellä perättäisellä pisteellä ensin tasoihin ja lopulta erävoittoon 26–24.

Suomi unohti kuitenkin nopeasti erätappion ja pyyhkäisi heti toisen erän alussa Piia Korhosen syöttövuorolla karkuun. Kun vielä Madsen oli verkolla ohittamaton, Kaisa Alangon passit löysivät kohteensa ja Karhu jatkoi monipuolisen tehokkaasti niin hyökkäyksissä kuin syöttöruudussa, karkasi Suomi parhaimmillaan jopa 12 pisteen johtoon. Stranzali kantoi Kreikan hyökkäyksessä vastuuta, mutta yksittäiset pisteet eivät auttaneet, kun Suomi marssi hulppeaan erävoittoon 25–15.

Kolmas erä eteni varsin tasaisesti puoliväliin asti, kunnes toisen erän lopun penkillä ollut Vasilantonaki pääsi pistevireeseen. Myös Suomen pelaajien virheet kasvattivat hurmoksen löytäneen Kreikan pistepottia. Kreikka pystyi lukemaan Karhun ja Korhosen peliä paremmin kuin toisessa erässä ja sai peräti neljä eräpalloa kolmanteen erään. Suomi selvitti ensimmäisen, mutta Vasilantonaki tykitti erävoiton 25–21.

Neljännessä erässä nähtiin hakkurien taistoa, sillä sekä Korhonen että Vasilantonaki pitivät joukkueitaan pystyssä. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi haki joukkueeseen uutta nostetta tuplavaihdolla ja kentälle käyneet Saara Esko ja Katja Kylmäaho piristivätkin Suomen peliä, mutta sekään ei riittänyt.

Suomi nousi erän lopussa taistelemaan tosissaan ja sillä oli jopa pariin otteeseen eräpallokin tarjolla, mutta se menetettiin. Suomi ei saanut erässä Vasilantonakia kuriin, ja tämä iski tarvittavat pisteet erävoittoon 27–25. Kreikka vei jo turnauksen toisen voittonsa, kun Suomi on yhä voitoitta. Anthi Vasilantonaki nakutti ottelussa peräti 27 pistettä, kun Suomen paras pistenainen Salla Karhu teki 18 pistettä.

Lue myös:

Kreikka-tappio otti Suomen pistelinko Salla Karhua päähän – "Emme olleet terävimmillään viimeisissä palloissa"

Lentisnaisten pelillinen taso tyydytti, mutta päävalmentaja manasi yksittäisiä tilanteita – "Peli oli pallosta tai kahdesta kiinni"

Kisakuumetta ilmassa – pelkkä mukanaolo EM-kisoissa ei riitä lentopallonaisille

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat