Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Kreikka-tappio otti Suomen pistelinko Salla Karhua päähän – "Emme olleet terävimmillään viimeisissä palloissa"

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen tavoite jatkoonpääsystä EM-turnauksessa vaikeutui, kun Kreikka kukisti sen 3–1 alkulohkon ottelussa.

Maajoukkuelentopallo
Salla Karhu
Salla Karhu oli Suomen joukkueen paras pistenainen 18 pisteellään.AOP / European Pressphoto Agency EPA

Suomalaispelaajien kasvoilta paistoi pettymys, kun Kreikka-ottelun taisto oli tauonnut. Kreikka oli etukäteen arvioituna ja rankingin perusteella Suomea heikompi ja täysin voitettavissa, mutta toisaalta Kreikka oli osoittanut jo Ranska-voitollaan, että mistään suupalasta ei kuitenkaan ollut kysymys.

Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä se oli lauantaina venynyt huikeasti kotijoukkue Turkkia vastaan ja vienyt hallitsevalta EM-pronssimitalistilta kaksi erää. Kreikka-otteluun joukkue ei kuitenkaan löytänyt samanlaista hurmosta, sillä vaikka se hallitsi eriä ja oli monta kertaa niskan päällä, sortuivat pelaajat virheisiin ja Suomi menetti voittonsa.

– Tällä hetkellä ottaa päähän. On kaksijakoiset fiilikset, sillä pelasimme tosi hyvin, mutta emme pystyneet kuitenkaan kampeamaan sitä voittoa, Suomen paras pistenainen Salla Karhu sanoi Yle Urheilulle.

Suomi marssi toisessa erässä helpohkosti erävoittoon lukemin 25–15, mutta muuten Kreikka onnistui kääntämään tiukat pallorallit itselleen. Joukkueen nestori ja neljännessä erässä kentälle päässyt 39-vuotias Saara Esko myönsi, että Kreikka oli inhottava vastus.

– Mutta tämä on urheilua, kun on tiukkoja pelejä ja panos on kova, niin kumpi tahansa voi voittaa.

Karhun mielestä ottelu oli varsin erikoinen, sillä siinä missä Turkkia vastaan nähtiin hyvin pitkiä palloralleja, ei sellaisia tällä kertaa nähty kovinkaan monia.

– Oli aika erikoinen peli. Se oli aika syöttö-vastaanottopainotteista ja hidastempoista. Emme olleet terävimmillään niissä viimeisissä palloissa, missä olisi pitänyt olla, Karhu harmitteli.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi otti joukkueensa kasaan ottelun jälkeen ja puhui pelaajille pitkään. Eskon mukaan Kangasniemi korosti pitkää turnausta ja sitä, ettei päätä kannata vielä painaa pensaaseen. Maanantain lepopäivän jälkeen edessä on tärkeä ottelu Ranskaa vastaan.

Jotta Suomi pääsisi jatkoon, pitäisi sen pystyä voittamaan sekä Ranska että viimeisessä alkulohkon ottelussa Bulgaria. Ranska onnistui voittamaan Bulgarian avausottelussaan 3–2.

– Unohdetaan tämä saman tien tai mahdollisimman nopeasti, levätään hyvin huomenna ja sitten ollaan taas iskussa seuraavaan peliin, Karhu vakuutti.

Lue myös:

Lentisnaisten EM-jatkohaaveille paha kolaus! Kreikka taisteli voiton

Lentisnaisten pelillinen taso tyydytti, mutta päävalmentaja manasi yksittäisiä tilanteita – "Peli oli pallosta tai kahdesta kiinni"

Kisakuumetta ilmassa – pelkkä mukanaolo EM-kisoissa ei riitä lentopallonaisille

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat