Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Lentisnaisten pelillinen taso tyydytti, mutta päävalmentaja manasi yksittäisiä tilanteita – "Peli oli pallosta tai kahdesta kiinni"

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemen mielestä kolme kovaa perättäistä ottelua ei voi käyttää syynä sunnuntaiseen Kreikka-tappioon. Kreikka voitti Suomen 3–1 EM-turnauksessa Turkissa.

Maajoukkuelentopallo
Tapio Kangasniemi
Päävalmentaja Tapio Kangasniemi harmitteli yksittäisten tilanteiden ja yksittäisten pallojen lipsumista Suomen joukkueen pelissä.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen joukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi ei ollut yllättynyt Kreikan taistelusta alkulohkon ottelussa, vaikka etukäteen ajateltuna sen piti olla pelissä haastajan asemassa. Suomi hallitsi eriä ja oli niskan päällä useaan otteeseen, mutta siitä huolimatta Kreikka nousi kolmesti erävoittoon.

– Tuo on Kreikan pelityyli. He saattavat olla ihan tuuliajolla oman vastaanottonsa ja hyökkäyspelinsä kanssa jonkun erän ajan, mutta se ei hätkähdytä heitä yhtään, Kangasniemi sanoi Yle Urheilulle.

Suomi pelasi kuin hurmiossa lauantaina Turkkia vastaan ja pakotti kotijoukkueen viiden erän taistoon. Kangasniemi ei usko, että tuo tiukka kamppailu olisi vaikuttanut Suomen pelaajiin enää Kreikka-pelissä.

Kreikka kuitenkin pääsi hieman helpommalla edellisenä päivänä pelaamalla päiväpelin ja voittamalla Ranskan kolmessa erässä. Suomelle sunnuntain peli oli jo kolmas perättäinen kova ottelu, sillä se kohtasi perjantaina hallitsevan maailmanmestarin Serbian.

– Pienten asioiden takia pelit voivat joskus kääntyä. Joskus ne kääntyy, joskus ei. Voidaan puhua kolmesta pelistä peräkkäin, mutta se me olemme tienneet sen puoli vuotta, Kangasniemi muistutti.

– Se ei saa tulla yllätyksenä. Jos kunto loppuu tässä kohtaa, niin silloin on harjoittelu ollut vääränlaista tai harjoittelua on liian vähän, tai kumpaakin. Se ei kuitenkaan saa vaikuttaa.

Kreikan peli nojasi hyvin pitkälti hakkuri Anthi Vasilantonakin ja laitapelaaja Olga Strantzalin hyökkäysvoimaan, ja kaksikko nakuttikin lähes kaikki joukkueen pisteistä. Vasilantonaki teki 27 ja Strantzali 22 pistettä.

– He päättivät lopussa, että he eivät halua tätä peliä hävitä. Peli oli pallosta tai kahdesta kiinni tai jostain sentistä. Pääsimme kuitenkin eräpalloakin hakkaamaan, Kangasniemi sanoi viitaten Suomen kahteen eräpalloon neljännessä erässä.

– Tasollisesti pelasimme ihan hyvää lentopalloa. Yksittäisissä tilanteissa ja yksittäisissä palloissa olisi pitänyt olla pikkaisen parempi.

Lue myös:

Kreikka-tappio otti Suomen pistelinko Salla Karhua päähän – "Emme olleet terävimmillään viimeisissä palloissa"

Lentisnaisten EM-jatkohaaveille paha kolaus! Kreikka taisteli voiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat