Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Neziri ehdolla IAAF:n urheilijakomissioon – kanssaehdokkaina olympiavoittajia ja seiväshypyn maailmanennätysmies

Dohan MM-kisoissa käytävässä vaalissa urheilijakomissioon valitaan kuusi urheilijaa.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri haluaa vaikuttaa urheilijoiden asioihin IAAF:n urheilijakomissiossa.Vesa Pöppönen/AOP

Aitajuoksija Nooralotta Neziri on ehdolla Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n urheilijakomissioon. Dohan MM-kisoissa käytävässä vaalissa urheilijakomissioon valitaan kuusi urheilijaa.

Vaaleihin on ilmoittautunut määräaikaan mennessä viisitoista ehdokasta. Heistä osa on nykyisiä ja osa entisiä huipputason yleisurheilijoita.

– Ehdokkaina on todella tunnettuja urheilijoita. Jos katsoo heidän saavutuksiaan urheilijana, olisi todella kova juttu, jos minä tulisin valituksi, mutta on kiva olla mukana ehdolla, Neziri sanoi tiedotteessa.

Neziri haluaisi päästä vaikuttamaan urheilijoiden asioihin tosissaan.

– Komissioon mukaan pääsy olisi myös kokemus, josta olisi hyötyä itsellenikin urheilu-uran jälkeen, kun menee työelämään, Neziri pohti.

Komissiovalinnat julkistetaan 6. lokakuuta päättyvien MM-kisojen aikana.

Entinen SE-nainen kilpailee äänistä useiden maailmanluokan huippunimien kanssa. Ehdolla on kuulantyönnön kaksinkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Valerie Adams (Uusi-Seelanti) sekä seiväshypyn maailmanennätyksen haltija ja olympiavoittaja Renaud Lavillenie (Ranska).

Muut ehdokkaat ovat Kevin Borlée (Belgia), Majd Eddin Ghazal (Syyria), Habiba Ghribi (Tunisia), Thijmen Kupers (Hollanti), Bernard Lagat (Yhdysvallat), Aisha Praught-Leer (Jamaika), Olga Rypakova (Kazakstan), Olha Saladuha (Ukraina), Goldie Sayers (Britannia), Katerina Stefanidi (Kreikka), Su Bingtian (Kiina) ja Michel Tornéus (Ruotsi).

Kuuden uuden edustajan lisäksi IAAF:n urheilijakomissiossa jatkavat Iñaki Gomez (Kanada), Kim Collins (Saint Kitts & Nevis), Adam Kszczot (Puola), Thomas Röhler (Saksa), Ivana Spanovic (Serbia) ja Benita Willis (Australia).

Komissiopaikastaan luopuvat muiden muassa seiväshypyn ME-nainen Jelena Isinbajeva, maratonin ME-nainen Paula Radcliffe ja keihäänheiton norjalaislegenda Andreas Thorkildsen.

Lue myös:

Suomalaisnaiset pääsevät Timanttiliigaan – viestinelikolle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus: "Ihan huikeaa"

Odotettu kolmoisvoitto! Annimari Korte tykitti huippuajan 100 metrin aidoissa – katso, kuinka ruotsalaiset jäivät telineisiin

Nooralotta Neziri Espoon pika-aitakisassa Reetta Hursketta vahvempi – joutui kilpailemaan pohje vahvasti teipattuna: "En tiedä, mikä siinä on"

Sinikeltaista ylivoimaa! Ruotsin miehet murskasivat Suomen lähes 50 pisteellä, Ruotsin naisetkin jyräsivät Suomen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat