Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jamaikalainen nuorten ME-pikajuoksutähti antoi positiivisen dopingnäytteen – Dohan MM-kisat uhattuna

Briana Williamsin asianajajan mukaan jamaikalainen ei voinut tietää, että hän käytti kiellettyä ainetta, jota oli hänen flunssalääkkeessään.

yleisurheilu
Briana Williams lähikuvassa.
Briana Williams.Getty Images

Jamaikalainen 17-vuotias pikajuoksutähti Briana Williams on antanut positiivisen dopingnäytteen. Pikajuoksijan dopingnäyte sisälsi kiellettyä diureettia. Asiasta uutistoimisto Reutersille kertoi Williamsin asianajaja. On mahdollista, että Williamsia ei nähdä asian takia Dohan MM-kisoissa.

Williams on alle 20-vuotiaiden 100 ja 200 metrin maailmanmestari ja hän pitää hallussaan alle 15-, 17-, 18-vuotiaiden 100 metrin maailmanennätyksiä.

Williamsin asianajajan mukaan jamaikalainen sai kiellettyä ainetta elimistöönsä reseptillä saadusta flunssalääkkeestä. Asianajaja Emir Crownen mukaan jamaikalainen ei voinut tietää, että hän käytti kiellettyä ainetta, koska kiellettyä ainetta (HCTZ) ei ollut listattu lääkkeen etikettiin. Williams oli ilmoittanut lääkkeen käytöstä dopingkaavakkeessaan.

Williamsin A- ja B-näytteet olivat positiivisia.

– Tämä on aidosti sellainen tilanne, missä Williams ei voinut tietää asiasta, Jamaikan antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Alexander Williams selvitti.

Sadalla metrillä tällä kaudella ajan 10,94 juossut Williams yrittää saada tapauksensa nopeaan käsittelyyn, jotta hän voisi osallistua MM-kisoihin. Dohan MM-kisat kilpaillaan 28.9–6.10.

Lue myös:

Jamaikan mestaruuskisojen satasella viiletettiin maailman kovinta vauhtia tällä kaudella – terveysongelmista kärsinyt Elaine Thompson nipisti voittoon tuhannesosien turvin

Pekingissä 800 metrin MM-kultaa voittanut Arzamasova jäi kiinni dopingista – kaksi viimeistä kilpailua Suomessa

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat