Bury suljettiin Englannin ykkösliigasta – myös Bolton on liipaisimella

Burysta tuli ensimmäinen Englannin kolmannelta sarjatasolta suljettu seura.

Kuva Buryn kotikentältä. Kuva: Getty Images

Perinteikäs jalkapalloseura Bury on erotettu Englannin ykkösliigasta. Talousvaikeuksiin ajautunut seura pelasi liigaa yli sata vuotta ja saavutti kahdesti Englannin cupin mestaruuden. Burysta tuli ensimmäinen Englannin kolmannelta sarjatasolta suljettu seura, eikä liigasta ole ennen poistettu Englannin cupin voittanutta seuraa.

Liigasta poistettiin seura edellisen kerran 1992. Liigasta suljettiin silloin Maidstone United.

Bury oli viime päiviin asti valtausyrityksen kohde, kunnes C&N Sporting Risk vetäytyi ostohankkeesta. C&N vihjaisi päätöksensä yhteydessä, että Buryn ongelmat ovat niin mittavat, ettei kauppa ollut mahdollinen.

Englannin ykkösliiga supistui Buryn eron jälkeen 23 joukkueen sarjaksi. Sarja pelataan suunnitellusti, mutta ilman Buryn otteluita. Kauden päätteeksi sarjasta tippuu neljän sijaan vain kolme joukkuetta sarjaporrasta alaspäin.

Buryn oli tarkoitus pelata sunnuntaina televisioitu ottelu Boltonia vastaan. Myös Bolton on ajautunut talousvaikeuksien takia liigan valvontaan ja tiistaina seura sai kaksi viikkoa aikaa löytää uusi omistaja ja rahoittaja.

Bolton pelasi Englannin korkeimmalla sarjatasolla eli Valioliigassa viimeksi vuodet 2001–2012 ja kakkostasolla eli Mestaruussarjassa vielä viime kaudella.

Lue myös: