Suora

  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 5.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Moottoripyöräilyn kattojärjestö vahvistaa: Kymi Ringillä ajetaan MotoGP:tä 12. heinäkuuta

Kansainvälinen moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM on julkaissut ensi kauden MotoGP-kisakalenterin.

MotoGP
MotoGP-testikuljettaja sinikeltaisella moottoripyörällä Kymi Ringin märällä asfaltilla. Kuvattu radan reunan rengasvallin takaa.
Pyry Sarkiola / Yle

Kymi Ringin moottoriradalla Iitissä ajetaan ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan osakilpailu sunnuntaina 12. heinäkuuta ensi kesänä.

Kansainvälinen moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM on julkaissut ensi kauden MotoGP-kisakalenterin, jossa päivämäärä on vahvistettu. Lopullisesti kisakalenteri vahvistetaan loppuvuodesta.

– Meille tämä päivämäärä ei niinkään ole yllätys. Tämä laukaisi nyt maakunnassa hotellikysynnän tuolle viikonlopulle, Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kommentoi.

Sveitsiläinen-verkkolehti ennakoi kisapäivää jo aiemmin tällä viikolla.

Lehden mukaan MotoGP-tallien kanssa on sovittu, että vuoden 2021 loppuun kilpailukalenterissa on maksimissaan 20 osakilpailua.

Kymiringillä ajettiin MotoGP-sarjan testiajoja viime viikon maanantaina ja tiistaina. Lajin kuninkuusluokan MM-sarjan urheiluoikeuksia hallitsevan Dornan urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta sanoi tuolloin Ylelle, että rata soveltuu MM-osakilpailulle.

MotoGP:n testikuljettajat antoivat kritiikkiä Kymiringin radalle elokuun testiajoissa. Erityisesti radan loppuosaa toruttiin hitaaksi. Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoo, että Dorna Sports ei ole vaatinut ratayhtiötä muuttamaan Kymiringin rataprofiilia.

Töitä vielä paljon jäljellä

Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä on jo aikaisemmin ilmoittanut, että ratayhtiö tulee investoimaan Kymiringin alueeseen seuraavan vuoden aikana noin 10 miljoonaa euroa. Suurimmat menoerät ovat keskeneräinen varikkorakennus ja rata-alueen tieinfra. Radan rakentaminen on maksanut tähän mennessä hieman alle 20 miljoonaa euroa.

28.8.2019 kello 15.47 päivitetty ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilän kommentteja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat