Perinteikäs Bolton pelastui – uusi omistaja löytyi, pelit jatkuvat

Toisen perinteikkään seuran Buryn taival Englannin liigassa päättyi.

Boltonin taival jatkuu.

Jalkapalloaan rakastavassa Englannissa saatiin surullista uutista, kun perinteikäs seura Bury erotettiin Englannin liigasta talousvaikeuksien takia. Iloa toi kuitenkin toisen perinneseuran, Bolton Wanderersin pelastuminen lappujen luukulle laittamiselta.

Valioliigaa viimeksi vuodet 2001-12 pelannut Bolton ajautui pahaan talouskurimukseen ja lopulta liigan valvontaan. Kolmostasolle viime kauden päätteeksi pudonnutta 145-vuotiasta seuraa odotti jo Buryn kaltainen tuho, mutta Bolton sai kuin saikin uuden omistajan Football Ventures -yhtiöstä. Näin seura pystyy jatkamaan toimintaansa liigassa.

Bolton voitti 1920-luvulla kolme kertaa Englannin cupin, ja neljäs cup-voitto tuli 1958. Suomalaismaalivahti Jussi Jääskeläinen edusti Boltonia 1997-2012 ja jakaa seuran kaikkien aikojen ottelutilastossa kolmatta sijaa 530 pelillään Wanderersin maalilla.

Englannin liigasta erotettu Bury pelasi liigaa aina 1890-luvulta ja saavutti kahdesti Englannin cupin mestaruuden (1900 ja 1903). Burysta tuli ensimmäinen Englannin kolmannelta sarjatasolta suljettu seura, eikä liigasta ole ennen poistettu Englannin cupin voittanutta seuraa.

Liigasta poistettiin seura edellisen kerran 1992. Liigasta suljettiin silloin Maidstone United.

Bury oli viime päiviin asti valtausyrityksen kohde, kunnes C&N Sporting Risk vetäytyi ostohankkeesta. C&N vihjaisi päätöksensä yhteydessä, että Buryn ongelmat ovat niin mittavat, ettei kauppa ollut mahdollinen.

Kolmas sarjataso eli Kakkosliiga supistui Buryn eron jälkeen 23 joukkueen sarjaksi. Sarja pelataan suunnitellusti, mutta ilman Buryn otteluita. Kauden päätteeksi sarjasta tippuu neljän sijaan vain kolme joukkuetta sarjaporrasta alaspäin.

Lue myös: