Jääkiekkoleijonat sensaatiomaiseen MM-kultaan luotsanneelle Jukka Jaloselle jatkopesti – sopimukseen sisältyy NHL-pykälä

Sopimukseen sisältyy NHL-pykälä, jonka mukaan Jukka Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Jukka Jalonen
Jukka Jalonen.AOP

Jääkiekon A-maajoukkueen vuosina 2011 ja 2019 maailmanmestaruuteen johdattanut Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kauden 2021–22 loppuun.

Jalosen alkuperäinen pesti ulottui tulevaan kevääseen, mutta nyt solmitun kahden kauden jatkosopimuksen myötä sopimusta on jäljellä vielä kolme kautta. Jalonen luotsaa näin Leijonat 2022 talviolympialaisiin ja samana keväänä Suomessa pelattaviin MM-kotikisoihin.

– Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maan huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, joissa pääsen olemaan mukana, Jalonen kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jalonen on tyytyväinen siihen, että jatkosopimukselle saatiin sinetti hyvissä ajoin.

– On tärkeää, että A-maajoukkue saa uuden kauden kynnyksellä työrauhan, Jalonen alleviivasi.

Myös Jääkiekkoliitossa tuore jatkosopimus otetaan iloisin mielin vastaan

– Jukka Jalonen oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että yhteisymmärrys löytyi. Tämä ratkaisu tuo maajoukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, puheenjohtaja Harri Nummela totesi.

Sopimuksessa NHL-pykälä

Jalosen sopimukseen sisältyy NHL-pykälä, jonka mukaan hänellä on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden.

– Suomalaisia valmentajia ei juuri ole NHL:ssä ollut emmekä halua olla esteenä, jos Jukalle sopimuskauden aikana aukeaa NHL:ssä sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

J Jalonen jakaa ohjeita
AOP

Kauden 2019-20 A-maajoukkue aloittaa tuttuun tapaan Helsingissä 7.-10. marraskuuta pelattavasta EHT-turnauksesta, jossa vaihtopenkin takana nähdään Jalosen lisäksi muita tuttuja kasvoja.

– A-maajoukkueen koko valmennustiimi säilyy ennallaan. Meillä on takana huikea kausi ja joukkueen kannalta on hienoa, että samat taustavoimat jatkavat myös alkavalla kaudella. Iso hatunnosto seuroille siitä, että tämä on mahdollista, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kommentoi.

Leijonien apuvalmentajina toimivat Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ja Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Antti Pennanen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, videovalmentajan tehtävää hoitaa Jokereiden videovalmentaja Janne Hietaniemi. Helsingin IFK:n myyntipäällikkönä leipätyökseen toimiva Mika Kortelainen jatkaa A-maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Lue myös:

Jääkiekkoliitolla ei ole vielä varasuunnitelmaa Jalosen mahdollisen NHL-pestin varalle: "Lähtökohta on se, että hän luotsaa Leijonia 2022 saakka"

Jääkiekkoliitolla ei ole vielä varasuunnitelmaa Jalosen mahdollisen NHL-pestin varalle: "Lähtökohta on se, että hän luotsaa Leijonia 2022 saakka"

Jesse Puljujärvi on vaitonainen vaikeista hetkistään NHL:ssä – Kärpissä hän pääsee pehmeämpään ympäristöön, jossa tulosvastuu on aluksi pieni

Leijonakuninkaan satumainen menestys tiivistyy neljään sanaan – Jukka Jalonen saa pelaajat tuntemaan, että heistä välitetään: "Voisin uhrata toisen jalkani hänen puolestaan"

Jukka Jalonen taikoi Leijonat jälleen maailmanmestaruuteen: kultavalmentaja ei nosta yhtä ylitse muiden – "Se on sama kuin vertaisi omia lapsiaan"

Lähteet: Jääkiekkoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat