Suora

  • Urheiluruutu

Suomalaiset liekeissä Berliinissä! ENCE jyräsi pudotuspeleihin – Otto Sihvo pelaa jatkosta lauantaina

Suomalainen ENCE eteni jatkoon CS:GOn Berliinin major-turnauksessa.

e-urheilu
ENCE-joukkue
Aleksi "allu" Jalli johdatti ENCEn voittoon ja jatkoon Berliinin major-turnauksessa.Yle / Kirsi Ranta

Suomalaisten pelit Counter-Strike: Global Offensiven vuoden toisessa major-turnauksessa Berliinissä ovat menneet mainiosti. Täysin kotimaisista pelaajista koostuva ENCE nappasi perjantaina ensimmäisenä joukkueena jatkopaikan Berliinin suurturnauksen pudotuspeleihin. Ranskalainen Team Vitality kaatui suoraan kahdessa kartassa.

Otto "ottoNd" Sihvon edustama CR4ZY jatkoi myös loisto-otteitaan ja otti voiton maineikkaasta FaZe Clanista. Sihvon tiimi pelaa jatkopaikasta lauantaina.

ENCE dominoi

ENCE pääsi aloittamaan Berliinin major-turnauksen suoraan kakkosvaiheesta eli New Legends Stagelta. Maailmanrankingin neljäntenä majailevan suomalaistiimin virettä epäiltiin, sillä joukkue tiedotti juuri ennen majoria tulevista suurista pelaajavaihdoksista.

Mutta niin vain ENCE sulki epäilijöidensä suut kulkien voitosta voittoon väistyvän pelinjohtajansa Aleksi "Aleksib" Virolaisen johdolla. Ensin keskiviikkona alle jäi kazakstanilainen Avangar, ja seuraavaksi torstaina brasilialainen MIBR.

Ja vaikka perjantain ratkaisupelissä vastaan asettui astetta kovempi vastus, ei maailmanlistan kolmosesta (siirryt toiseen palveluun) Vitalitysta ollut suomalaisille vastusta. Loppulukemat kirjattiin ENCElle lukemin 16-10, 16-7.

Konkari Aleksi "allu" Jalli oli tilastojen valossa ottelun tähti ja nakutti yhteensä 55 kaatoa. HLTV-sivusto valitsi suomalaisen ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Myös väistyvä kippari Virolainen pelasi erinomaisesti samoin kuin Sami "xseveN" Laasanen. Jani "Aerial" Jussila kirjasi puolestaan harvinaisen major-ennätyksen.

Kyseessä oli myös makoisa revanssi, sillä Vitality on tänä vuonna vienyt joukkueiden suurturnauskohtaamiset nimiinsä. Viimeksi heinäkuussa Kölnin ESL-turnauksessa Vitality pudottu ENCEn katkerasti jatkosta jo lohkovaiheessa.

CR4ZY täynnä yllätyksiä

Saksalaisorganisaatio CR4ZYn joukkueella on takanaan jo upea seikkailu Berliinin majorissa ja perjantain jälkeen se vain näyttää jatkuvan. Joukkue aloitti New Legends Stagen tappiolla maailmanykköstä Team Liquidia vastaan, mutta on sittemmin onnistunut nappaamaan arvokkaat päänahat Ninjas in Pyjamasin (16-10) ja FaZen (16-9) tähtiviisikoista.

Suomalainen Sihvo oli perjantaina tulessa ollen ottelun kaatokuningas 27 frägillään. Jallin tavoin myös Sihvo sai HLTV:ltä parhaan pelaajan tunnustuksen.

Joukkue pääsi majoreille Euroopan Minor-turnauksen kautta, joten se pelasi jo New Challengers Stage -vaiheen alkuotteluissa. Jatkopeleihin se eteni mainiolla 3-1-voittorekordilla.

Paikasta kahdeksan parhaan joukkoon CR4ZY pelaa lauantaina 31.8. Vastustaja selviää perjantain otteluiden päätyttyä. New Champions Stage -nimellä kulkevat pudotuspelit alkavat 5. syyskuuta.

Lue lisää:

Berliinin majorin järjestäjät tiukkana – kiista lähetysoikeuksista ajoi suomalaiset selostajat vetämään "rallienglanniksi"

Shokkisiirto! Kaikkien aikojen menestynein suomalainen CS:GO-kokoonpano on historiaa – ENCE penkittää Aleksi "aleksib" Virolaisen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat