Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Kouvola tasoitti välieräsarjan Sotkamoa vastaan – "Harmittaa, hieman paremmalla sisäpelillä voitto oli otettavissa"

Vuosi sitten Jymy ja KPL taikoivat pesäpallovälierissä neljä peräkkäistä vierasvoittoa, nyt mennään kotivoittojen tahtiin.

urheilu
KPL
Kouvola juhli toisessa välierässäTomi Hänninen

Miesten Superpesiksen pudotuspelien ensimmäinen vähintään neljään otteluun venyvä ottelusarja on Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien välierätaisto. KPL kuittasi Jymyn avausvoiton lyömällä kainuulaiset Kymenlaaksossa 2 807 katsojan edessä 1–0 (2-2, 3-2).

KPL oli jälleen kolmostilanteissa edellä (16-12). Avausjaksolla Jymy pystyi kirimään isäntien kahden juoksun johdon kiinni, muttei enää toisella jaksolla.

KPL:n pääroolia näytteli kaikilla viidellä yrityksellään kärkietenijän kolmospesälle pompottanut sotkamolaiskasvatti Antti Hartikainen, 34.

– Peli oli normipäivä toimistolla. Jymyn keula ja jokerit ovat pelanneet vakuuttavasti koko kauden, mutta tänään saimme kapuloita niihin rattaisiin, myhäili Jymyssä kymmenen SM-kultaa voittanut Hartikainen.

"Tämä oli asemasotaa"

Koplan Juho Hacklin ja Sasu Toikka löivät avausjaksolla juoksut Jymyn kakkospolttaja Topi Korhosen tontilta. Jymyn Markus Tuikka toi kavennuksen harhaheitolla, jonka jälkeen Antti Korhosen merkkaamaton kakkoskumura tuotti lukemat 2-2.

– Harmittaa kovasti. Hieman paremmalla sisäpelillä voitto oli otettavissa. Ulkopelimme oli erittäin hyvää. Kun painetta tulee paljon, on joku virhekin hyväksyttävissä, kommentoi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

KPL sai riviin sairaslistalta jokeri Toni Laakson, mutta toisen jakson juoksut löivät keskipalkin Hacklin, Matti Latvala ja Janne Kivipelto.

– Tämä oli asemasotaa. Molemmilla oli välillä tunne, että voisi nitkauttaa vastustajan niskan, kuvaili KPL:n viuhkamies Matti Iivarinen.

KPL:n palkitut olivat komealla syöksyllä ykkösrajanäpäytyksestä palon kotitaipaleelta heittänyt Hartikainen (7 kärkilyöntiä/9 yritystä) ja kaksi juoksua tuonut polttaja Anssi Lammila (6/9).

Jymystä erottuivat kaksi juoksua tuonut ja yhdestä merkkaamattomasta kumurasta etenijän kotitaipaleella polttanut kakkoskoppari Niilo Piiponniemi (6/6) ja ex-koplalainen vaihtaja Joni Rytkönen (5/7).

Välieräsarja jatkuu ainakin sunnuntaina Sotkamossa ja tiistaina Kouvolassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat