Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Humalainen fani häiriköi Kimi Räikköstä: "Hän tuli eteeni, heilutteli käsiään ja huitaisi"

Valtteri Bottas oli Belgian gp:n toisten harjoitusten kolmas ja Kimi Räikkönen seitsemäs.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösellä oli vähän erikoisempi perjantai.Stephanie Lecocq / EPA / AOP

Formula ykkösten kesäloma päättyi tällä viikolla, kun F1-sirkus matkasi Belgiaan. MM-sarjassa toisena olevan Mercedeksen Valtteri Bottaksen viikkoon on mahtunut monenlaisia tapahtumia. Nastolalainen täytti keskiviikkona 30 vuotta, sai torstaina jatkosopimuksen Mercedekselle ja pääsi perjantaina tositoimiin vapaissa harjoituksissa.

– Perjantai sujui enemmän tai vähemmän tasaisesti, mutta ennen kaikkea oli mukava päästä taas ajamaan ja tällaisella radalla se on oikein nautinnollista, Bottas kommentoi.

Täysin ongelmitta Bottaksen perjantai ei sujunut. Keskipäivän ensimmäisissä harjoituksissa hän oli viidenneksi nopein ja kärsi auton aliohjautumisesta mutkissa.

– Auto oli hiukan tempukas, kun se oli yllättävän aliohjautuva. Saimme sen balanssiin ja toimimaan mutkissa oikein hyvin. Autossa ei siis ollut isoja ongelmia, Bottas jatkoi.

Bottas paransi iltapäivän harjoitussessiossa ja oli kolmas. Ferrarin Sebastian Vettel ja Charles Leclerc olivat jälleen nopeimmat, kun Vettel hallitsi ensimmäisiä ja Leclerc toisia harjoituksia. Bottas hävisi ensimmäisissä harjoituksissa kärjelle 1,308 ja toisissa 0,846 sekuntia.

Myös Räikkönen kiirehti

MM-sarjaa johtava britti Lewis Hamilton sijoittui ensimmäisissä harjoituksissa kuudenneksi ja toisissa neljänneksi. Myös Alfa Romeon Kimi Räikkönen paransi vauhtiaan perjantain aikana, kun suomalaisveteraani sompasi ensin sijalle 13 ja paransi toisissa harjoituksissa seitsemänneksi.

Ennen viikonloppua Räikkösen vasemman jalan lihasrevähdys aiheutti huolta, mutta kestää ajamisen.

– Toivottavasti saamme auton paremmaksi. Sen balanssia saatiin jo paremmaksi, mutta töitä on yhä jäljellä, Räikkönen sanoi.

Räikkösen perjantaihin mahtui myös välikohtaus, kun fani tuli varikkoalueella liian lähelle.

– Minä vain kävelin, ja hän näytti olevan humalassa. Hän tuli eteeni, heilutteli käsiään ja huitaisi. Sitten hänet vietiin pois. En tiedä, mitä hän oikein yritti, Räikkönen ihmetteli.

Lue myös:

Ferrarit häärivät myös toisten harjoitusten herroina – Bottas ja Räikkönen kiristivät vauhtiaan

Ferrari hallitsi Belgian gp:n avausharjoituksia – Bottas viidenneksi nopein

Kimi Räikkönen vastasi spekulaatioihin jalkavammasta: "Juominen on turvallisempaa kuin urheilu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat