Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sanna Pasanen keilasi MM-pronssille – välierässä niukka tappio kolumbialaiselle

Sanna Pasasen ja Maria Rodriguezin MM-välierästä kehkeytyi jännittävä kamppailu.

keilailu
Sanna Pasanen ja muut MM-mitalistit kuvassa
Naisten Mastersin mitalistit: Maria Rodriguez, Cherie Tan, Sanna Pasanen ja Danielle McEwan. Keilailuliitto

Sanna Pasanen saavutti pronssia keilailun MM-kisoissa Las Vegasissa. Pasanen taipui välierissä kolumbialaiselle Maria Rodriguezille 1–2. Finaalipaikka jäi haaveeksi, mutta Mastersissa jaettiin mitalit neljälle parhaalle välieriin selviytyneelle.

Pasanen aloitti välieräottelunsa loistavasti ja vei ensimmäisen sarjan 232–223. Rodriguez oli toisessa sarjassa selkeästi parempi 257–221. Tiukka taisto finaalipaikasta ratkesi näin kolmannessa sarjassa, jonka Rodriguez vei 216–210.

– Olen tyytyväinen, en olisi voinut enää paremmin keilata. Jätin kaikkeni radalle enkä antanut periksi, vaan taistelin loppuun saakka. En tiedä, mitä olisi voinut tehdä enää paremmin, Pasanen kertoi Yle Urheilulle.

– Kaverin (Rodriguez) oli tehtävä viimeiseen ruutuun kaksi kaatoa. Sain luotua painetta, mutta hän osasi käyttää ammattilaisena tilaisuutensa ja eteni siitä finaaliin, Pasanen totesi.

25-vuotiaan Pasasen pronssi on suomalaisnaisten ensimmäinen MM-mitali kymmeneen vuoteen. Edellinen mitalisti oli Krista Pöllänen, joka keilasi MM-pronssille vuonna 2009.

"Sain nimeni historian lehdille"

Pasanen herkistyi kuvaillessaan tunnelmiaan.

– Tosi uskomatonta, että saavutin täältä henkilökohtaisen MM-mitalin. Olen unelmoinut tästä, ja nyt unelmani toteutui. Nyt tuli ensimmäinen naisten arvokisamitali ja vieläpä MM-kilpailuista. Tämä merkitsee minulle paljon, hän tunnelmoi.

– Tämä on minulle niin iso juttu, etten nyt oikein löydä edes sanoja. Aluksi harmitti, kun hävisin välierän, mutta nyt olen kyllä todella iloinen siitä, että sain nimeni historian lehdille, Pasanen sanoi.

Rodriguez eteni finaaliin, jossa hän sai vastaansa singaporelaisen Cherie Tanin. Tan kukisti Rodriguezin loppuottelussa 2–0. Sarjat päättyivät numeroin 203–201 ja 258–217.

Suomalaiskeilailulle kesä toi kaksi aikuisten arvokisamitalia. Alkukesällä miesten EM-kisoissa Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen keilasivat EM-hopeaa parikilpailusta Saksassa.

Ensi vuoden elokuussa miehet keilaavat EM-mitaleista Helsingissä. Naisten EM-kisat ovat Tanskan Aalborgissa kesäkuussa.

Lue lisää:

Ensimmäinen MM-mitali Suomen naisille kymmeneen vuoteen – Sanna Pasanen keilaa MM-kullasta

EM-hopeaa! Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen avasivat Suomen mitalitilin keilailun EM-kisojen parikilpailussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat