Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu

Honka haki pisteet Kokkolasta – voitto varmisti espoolaisten paikan yläloppusarjassa

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan tänä viikonloppuna.

Veikkausliiga
Juha Hakola
Juha Hakola teki Hongan ainokaisen. AOP

Jalkapallon Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella Honka haki Kokkolasta tärkeät kolme pistettä, kun KPV kaatui vieraskentällä 1–0. Samalla espoolaiset sinetöivät paikkansa yläloppusarjassa.

Avauspuoliskolla maaleja ei nähty ja etenkin vieraat pelasivat varovasti virheitä vältellen.

Ottelun avausmaalia saatiinkin odotella 57. minuutille, kunnes Juha Hakola puski vieraat 1–0-johtoon Henri Aallon keskityksestä.

Vieraat saivat johto-osumasta puhtia ja olivat lähellä karata kahden maalin karkumatkalle vain muutamaa minuuttia myöhemmin. KPV-vahti Teppo Marttinen sai näppinsä kuitenkin Borjas Martinin laukauksen eteen.

Lisäajalla Hongan Arlind Sejdiu sai pallon vielä tolppaan, mutta loppulukemiksi jäivät 1–0.

– Tärkeintä oli tänään pelata solidi 90 minuuttia joukkueena ja pysyä kompaktina molempiin suuntiin sekä luottaa, että saamme viimeistään toisella jaksolla paikkoja ja pidämme nollan omissa. Teimme tänään todella hyvin sovittuja asioita ja siitä olen onnellinen, Hongan kapteeni Aalto summasi Yle Urheilulle.

Voitto oli espoolaisille vasta toinen viimeiseen seitsemään otteluun. Hongan edellinen voitto oli elokuun alusta, kun sarjajumbo VPS kaatui vieraskentällä.

– Runkosarja oli meille todella kaksijakoinen. On ollut todella hyviä hetkiä ja sitten huonompia jaksoja ehkä viimeiset viikot. Kokonaisuudessaan pelillisesti mielestäni olemme pelanneet kohtuullisen hyvin ja nousujohtoisesti. Jopa viime viikot, vaikka tulokset ovat olleet huonoja, olemme mielestäni olleet parempi joukkue kentällä, Aalto jatkoi.

Honka taistelee ylemmässä loppusarjassa yhä mitaleista, ja voitolla se nousi ainakin hetkeksi sarjataulukossa neljänneksi.

– Prosessi on hyvällä mallilla ja tekemisemme on selkeää. Tietysti olisi kiva, jos pisteitä olisi enemmän, mutta nyt niitä on sen verran kuin on ja olemme ylemmässä loppusarjassa. Keskitymme nyt seuraavaan otteluun.

Sarjassa viimeistä edellisenä oleva KPV jatkaa alempaan loppusarjaan.

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan loppuun sunnuntaina.

Lue myös:

SJK:n lähes 500 minuuttia kestänyt maaliton jakso katkesi, mutta Tolosen osuma jäi laihaksi lohduksi – seinäjokelaisten pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa

Pohjalainen: VPS nousee ahdingosta paikallisella rahalla

Ilves palasi voitolla Veikkausliigan kärkeen – HIFK jäämässä alaloppusarjaan

Tähtipelaaja kutsuu Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen otteluohjelmaa farssiksi – toimitusjohtaja sysää päätösvastuun seuroille

FC Inter ei loistanut – nousi silti liigakärkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat