Evertoniin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela valmistautuu EM-karsintoihin elämänsä kunnossa : "Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä"

Helmarit kohtaa EM-karsintojen avausottelussaan Albanian.

jalkapallo
Tinja-Riikka Korpela
Matti Raivio/AOP

Maalivahti Tinja-Riikka Korpela oli yksi niistä Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajista, jotka vaihtoivat kesällä seuraa. Korpela jätti taakseen Norjan kentät ja suuntasi hurjaa naisjalkapallon nostetta elävään Englantiin. Uusi osoite löytyi perinteisestä jalkapallokaupunki Liverpoolista, jossa Everton houkutteli kokeneen suomalaisvahdin riveihinsä.

Vaikka Korpela viihtyi Vålerengassa loistavasti, vaikuttaa myös päätös saarivaltioon muuttamisesta oikealta.

– Olen tykännyt todella paljon olla Evertonissa. Joukkue on ottanut minut todella hyvin vastaan, tunnen oloni kotoisaksi ja tärkeäksi. Joukkue on tehnyt selväksi, että tulen saamaan isoa roolia ja vastuuta, Korpela jutteli Helmareiden valmistautuessa maanantain Albania-koitokseen.

Suomen 33-vuotias ykkösvahti on Norjan lisäksi pelannut niin Ruotsin kuin Saksankin kentillä. Ulkomailla Korpela on viihtynyt pian vuosikymmenen, sillä Honka jäi taakse kauden 2009 päätteeksi. Paljon on ehtinyt tapahtua myös sitten edellisten EM-karsintojen, sillä niiden alkaessa Korpela edusti vielä Saksan suurseura Bayern Münchenia.

– Tekeminen oli Saksassa todella laadukasta, mutta voin sanoa olevani nyt henkisesti ja fyysisesti paremmassa kunnossa. Siellä mentiin niin älyttömän kovaa, ehkä liiankin kovaa. Silloin oli tukkoisuutta kropassa ja päässä aika pitkän aikaa, Korpela muistelee.

Lähtökohdat kahden vuoden päästä käytäviin EM-kisoihin ovat huomattavasti paremmat.

– Nyt tuntuu, että olen elämäni kunnossa, Korpela paljastaa.

"Ei haittaa, jos töitä ei ole"

Suomi aloittaa EM-karsinnat vieraskentällä, kun vastaan asettuu maanantaina EM-karsintojen avausottelussa Albania. Fifa rankingin sijalta 78 löytyvä maa on Korpelalle toistaiseksi melko tuntematon.

– En ole koskaan pelannut maata vastaan edes junioritasolla tai edes vieraillut maassa. Siellä on hyviä pelaajia ja mitä videolta olemme katselleet niin ei todellakaan voi aliarvioida. Vieraspelissä voi olla millaiset olosuhteet vain. Täysillä pitää lähteä heti alusta alkaen, Korpela ennakoi.

Konkarivahti ei pahastu, vaikka työt jäisivät Albaniassa vähemmälle.

– Ei minua haittaa, vaikkei töitä olisi hirveästi. Se tarkoittaa, että pelaamme ja puolustamme hyvin. Mutta varmasti siellä tulee töitä. Varsinkin erikoistilanteissa meidän on oltava hereillä, he ovat hyviä niissä.

Suomi on pelannut EM-kisoissa kolmesti: 2005, 2009 ja 2013. Edellisissä EM-kisoissa Suomea ei nähty, joten halu palata EM-viheriöille on kova.

– Itse olen saanut kokea kahdet EM-kisat, viime kisat jäi välistä. Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä.

Moni Helmareiden pelaajista pelaa Euroopan suurissa sarjoissa, jotka käynnistyvät vasta ensimmäisten EM-karsintapelien jälkeen. Kesällä Helmarit kohtasi tosin harjoitusmaaotteluissa kahdesti Islannin, joista tuloksina oli maaliton tasapeli ja 0–2-tappio. Korpela vakuuttaa, että jokainen joukkueen pelaaja on kuitenkin iskussa.

– Olemme odottaneet ensimmäistä karsintapeliä koko vuoden. Olemme saaneet ihan hyviä pelejä alle ja pelaajamme ovat esiintyneet seuroissaan hyvin. Olemme todellakin valmiita.

Tinja-Riikka Korpelaa haastatteli Marianne Nyman.

Lue myös:

Tinja-Riikka Korpela viihtyi hyvin Norjassa, mutta sai Englannista tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä – “Olen aina haaveillut, että pääsisin joskus sinne pelaamaan”

Maajoukkueen ykkösvahti Tinja-Riikka Korpela jättää Norjan – siirtyy Englannin liigaan

Lumilautailun MM-mitalisti Elli Pikkujämsä, 19, on odottanut isoja pelejä jalkapallon parissa – naisten EM-karsinnassa unelma toteutuu: "Olen tottunut jännäämään yksin tiukan paikan tullen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat