Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mira Potkonen uusi Euroopan mestaruutensa – "Finaalitaistelu oli aivan järjetön"

Suomen nyrkkeilysuuruus Mira Potkonen kamppaili Madridin EM-kisojen finaalissa lauantaina. 

nyrkkeily
Mira Potkonen, kuva 29.8.2019
Mira PotkonenLehtikuva

Mira Potkonen kohtasi 60-kiloisten EM-loppuottelussa Ranskan Maiva Hamadouchen, joka oli yllättänyt omassa välierässään sarjan kakkossijoitetun, turkkilaisen Haima Caliskanin tuomariäänin 4-1.

29-vuotias ranskalainen hallitsi loppuottelussa keskikehää ja vei aloitteet valtaosan ajasta, mutta paremmat osumat napsinut ja rajun taistelijaluonteensa jälleen kerran todistanut 38-vuotias suomalainen arvostettiin tuomarien papareissa voittajaksi 5-0.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli poikkeuksellisen tyytyväinen suojattinsa taktiseen toteutukseen EM-loppuottelussa.

Etukäteen oli jo tiedossa, että sitkeä ja hyväkuntoinen vastustaja puskee päälle ihan koko ajan.

– Tämä viimeinen taistelu oli aivan järjetön. Siinä taisteltiin ihan hulluna. Suoralla ensin vastaan ja sitten siihen päälle aina liike ja lyönnit. Tätä Mira toteutti hienosti, kehui valmentaja.

– Miralla oli toisessa erässä jalat aika puhki mutta hän palautui hienosti kolmanteen erään, joka lähti sitten jo paremmin liikkeelle.

Potkonen voitti perjantain välierissä Irlannin nuoren Amy Broadhurstin tuomariäänin 5-0. Potkonen oli sarjansa hallitseva Euroopan mestari.

Tamperelaisella on edessä lokakuussa vielä nyrkkeilyn MM-kilpailut. Hän on Suomen yksi suurimmista mitalitoivoista Tokion ensi vuoden olympialaisissa. Rion olympialaisissa vuonna 2016 Mira toi Suomelle ainoan mitalin, olympiapronssin.

Kello 21.42 jutun otsikkoa muutettu ja lisätty valmentajan kommentit

Lue lisää:

Potkonen nautti vaikka joutui fyysisesti äärirajoille EM-finaalissa – "Oli mukava päästä lyömään kerrankin ihan kunnolla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat