Suomen moukarimiehillä vielä Dohan rankingpaikka hakusessa – "Se tulee, kun kohdalle sattuu hyvä päivä"

Moukarimiehet Aaron Kangas ja Aleksi Jaakkola metsästivät hyvää tulosta nuorten SM-kisoissa Porvoossa. Kangas voitti, mutta jäi mahdollisesta Dohan paikasta noin kaksi ja puoli metriä. 

Kuva: Suomen Urheiluliitto

Aaron Kangas voitti Porvoossa nuorten Suomen mestaruuden. Sarjan paras heitto 72,81 irtosi viimeisellä.

– Lievää pettymss oli. Lähdin kuitenkin kisaan sitä kauden parasta tekemään. Sain viimeisellä jonkunmoisen tuloksen tehtyä, niin siihen voi olla tyytyväinen, kertoi Kangas, joka on tällä kaudella heittänyt parhaimmillaan 73,94.

Olosuhteet Porvoossa olivat lähes täydelliset. Aurinko paistoi, lämpötila 24 astetta ja taustalla puhalsi jopa myötätuuli. Mutta tällä kertaa huippuheitto ei osunut kohdalle.

Dohan MM-raja miesten moukarissa on 76,00 metriä, mutta viimeien sisäänpääsyyn oikeuttava rankingtulos on tällä hetkellä 75,32. Kangas uskoo pystyvänsä siihen.

– Kun sattuu kohdalle hyvä päivä. Harjoitukset näyttävät, että varaa olisi vielä, tuumii Kangas, joka haluaisi heittoihinsa enemmän rentoutta.

– Tänään olisi pitänyt saada paljon enemmän rentoutta. Rentouden kautta siihen tulee lisää laajuutta ja sitä kautta tulosta, tietää Kangas, joka on harjoituksissa heitellyt sellaisia heittoja, että paikka Dohaan voisi irrota rankingin perusteella.

Viimeiset kisat Somerolla

Suomella on useita miehiä, jotka onnistuessaan täydellisesti voisivat heittää MM-kisoihin oikeuttavan kaaren.

Moukarimiehet kilpailevat syyskuun alussa vielä Somerolla, jossa on hyvä moukaririnki.

Tällä hetkellä Dohan MM-kisoihin vaadittava ranking-tulos on 75,32.

Suomen tilaston ykkönen on tuloksella 74,00 Aleksi Jaakkola, joka oli lauantaina nuorten SM-kakkonen. Kangas on heittänyt parhaimmillaan 73,94, Kalevan Kisojen voittaja Henri Liipola 73,88 ja kokenut arvokisakävijä Tuomas Seppänen 73,61.