Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Potkonen nautti vaikka joutui fyysisesti äärirajoille EM-finaalissa – "Oli mukava päästä lyömään kerrankin ihan kunnolla"

Mira Potkonen pääsi jälleen juhlimaan Euroopan mestaruutta kehäneliön sisällä.

nyrkkeily
LEHTIKUVA Mira Potkonen
Kuva vuoden 2018 EM-kilpailuista.Lehtikuva

Ranskan kuntoihme ja ison määrän iskuja naisten 60 kilon EM-loppuottelussa jakanut Maiva Hamadouche ei löytänyt tarpeeksi aukkoja Mira Potkosen tiiviistä puolustuspaketista.

– Tiukka matsi, jossa oli taistelua kerrakseen. Kyllä siellä töitä joutui paiskimaan. Oli mukava päästä lyömään kerrankin ihan kunnolla. Homma hoidettiin ja pysyttiin hyvin taktiikassa, iloitsi puhelimella tavoitettu suomalaissankari.

Ulottuvuus oli tällä kertaa suomalaisen puolella. Mira käyttikin tätä valttikorttia fiksusti ottelun aikana.

– Suorat kun tulevat suoralla linjalla ja niissä on hyvä ulottuvuus, niin ovathan ne aina näyttäviä osumia. Sain hyvän (puolustus) paketin kokoon, kun välillä tuli niitä iskujenvaihtoa enemmän. Ei sieltä läpi hirveästi tultu.

Vaikka tuomarien papereissa Potkonen oli selkeästi 5–0 parempi, niin toisessa ja kolmannessa erässä suomalaisella oli omat, tiukat hetkensä. Keskimmäisessä erässä Mira liukastui muun muassa kertaalleen ja joutui siksi hakemaan uutta puhtia kanveesitasolta.

– Kun alkoi kunnon lyöntisota ja heitti jalat maahan, niin jalat alkoivat puutumaan. Onneksi ne palautuivat kuitenkin viimeisellä erätauolla. Kolmannessa erässä vähän tarkoituksella laskin välillä käsiä, ei se pelkästään johtunut käsien väsymisestä, Potkonen totesi naureskellen.

Potkonen puolusti menestyksellisesti Euroopan mestaruuttaan, mikä ei ole koskaan helppo asia nyrkkeilijälle tai ylipäätään kamppailu-urheilijalle.

– Olen aina itsekriittinen omaan tekemiseen, sillä aina löytyy parannettavaa. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja siitä voin antaa kouluarvosanaksi täyden kympin, summasi Potkonen turnausannin.

Lue lisää:

Mira Potkonen uusi Euroopan mestaruutensa – "Finaalitaistelu oli aivan järjetön"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat