Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Petri Kontiolalla ei ole hinkua enää Leijoniin, vaan Jokerit on nyt uran tärkein joukkue: "Näyttämisen haluni on todella kovaa tasoa"

Suomeen palanneen Petri Kontiolan jääkiekkouralla on alkanut uusi vaihe.

KHL
Petri Kontiola kuvassa
Petri Kontiola kiekkoilee nyt Jokereissa. AOP

Siitä on pitkä aika, kun Petri Kontiola edusti edellisen kerran suomalaista seuraa. Nyt Kontiolan pitkään kestänyt Venäjän kierros on takana ja nyt kokeneen taitosentterin ”konnamaisia” kaarroksia, syöttötaitoa ja kiekonhallintaa nähdään Jokereissa. Miehen uralla on käynnistynyt aivan uusi vaihe Suomeen paluun myötä.

– Olen intoa täynnä. Voisi sanoa, että sellainen pikkupojan jännitys on minulla päällä. Vaikea pukea sanoiksi, sillä on todella innostunut olo tulla takaisin Suomeen pelaamaan, Kontiola kommentoi Yle Urheilulle.

– Onhan se hienoa, kun joukkueessa on vanhoja kavereita ja saadaan vetää yhdessä sama pelipaita päälle, hän jatkaa.

Kontiola vaihtoi jo loman aikana ajatuksia tulevien joukkuekavereiden kanssa.

– Tapasin kesällä Veli-Matti Savinaisen ja olimme kumpikin jo silloin todella innoissamme tästä joukkueesta ja tulevasta kaudesta. Olen aistinut muutenkin, että kaikki pelaajat ovat olleet heti ensi hetkestä valmiina tulevaan kauteen.

34-vuotias Kontiola pelasi edellisen kerran Suomessa keväällä 2007, tuolloin SM-liigassa Tapparan riveissä. Tämän jälkeen sentterin uralla käynnistyi pitkä ulkomaan kierros. Kontiolalla on takanaan ennen nykyistä Jokeri-pestiä peräti kymmenen kautta KHL:ssä.

– Suomeen palaaminen on jossakin vaiheessa ollut mielessäni näiden vuosien aikana. Jokereihin tuleminen oli eri sattumien summa, mutta minulla on ollut parin viime vuoden aikana toki joitakin keskusteluja Jokereissa pelaamisesta, hän taustoittaa.

Hienot vuodet Venäjällä

Kontiola on nauttinut vuosien saatossa täysipainoisesti ajastaan Venäjän KHL-seuroissa: Magnitogorskissa, Traktor Tsheljabinskissa sekä viimeksi Jaroslavl Lokomotivissa. Hän painottaa, ettei Suomeen paluu ole ollut missään vaiheessa mikään itsestäänselvyys.

– Kaikissa pelaamissani Venäjän KHL -seuroissa minulla on ollut aivan upeaa aikaa enkä ole halunnut Venäjältä väkisin pois missään vaiheessa. Minua ei ole lainkaan haitannut vaikkapa aikaiset lähdöt KHL:n harjoitusleireille jo kesällä.

– Perheen kanssa totesimme, että nyt on oikea aika saapua taas Suomeen. Minulla oli myös hieman rikkonainen kausi alla ja tiesin, että Suomessa on hieman osaavampaa toimintaa saada vammat rauhassa parannettua, sillä Venäjällä ei ole aikaa parannella vammoja, Kontiola muistuttaa Venäjän seurojen käytännöistä.

Moderni, nopea joukkue

Jokerit kokoontui uudella joukkueella ensimmäisen kerran heinäkuun lopussa. KHL:ssä kaiken kokenut Petri Kontiola sai hyvin nopeasti esimakua siitä, millainen ryhmä helsinkiläisillä on kasassa.

– Jokerit on todella nopea joukkue. Kaikesta näkee, että tässä joukkueessa vauhtia riittää. Olen huomannut Venäjän vuosina, että siellä vedetään tunteella, mutta me pelaamme järjellä. Tämä on fiksu joukkue, hän luonnehtii.

– Maalivahdit ovat hyvät ja puolustus on todella liikkuva. Kun tähän lisätään rutinoitunut hyökkäyskalusto missä löytyy ”poweria” niin olemme erittäin iskukykyinen porukka.

Myös kaikilta kentällisiltä halutaan Jokereissa tehoja ja tulosta hyökkäyspäässä.

– Tämä on tasainen joukkue, enkä tiedä löytyykö meiltä ns. selkeää ykkösnyrkkiä. Uskon, että tulemme saalistamaan laajalla rintamalla pisteitä. Tottakai jokainen haluaa pelata kauden aikana paljon vaikkapa ylivoimaa.

Petri Kontiola kuvassa
Petri Kontiolaan kohdistuvat kovat odotukset. AOP

Takuuvarmana pistelinkona KHL:ssäkin tunnettu Kontiola on erinomainen lisä jo ennestään laadukkaaseen Jokereiden hyökkäysarsenaaliin.

– Näyttämisen haluni on todella kovaa tasoa tässä seurassa. Tiedän tarkkaan, miksi minut tähän seuraan on hankittu. Varmasti ylivoimapelaamisessa minulla on iso vastuu, mutta turha stressata vielä tässä vaiheessa millään tavoin.

Vaikka juonikkaaseen konkarisentteriin kohdistuu kovat tulosodotukset Jokereissakin, niin hän lähestyy alkavaa kautta silti suurella maltilla.

– Edellisestä sarjaottelustani on aikaa jo seitsemän kuukautta, sillä viime joulukuussa polveni meni täysremonttiin. Toistaiseksi pelaamiseni on ollut enemmänkin ns. karstan irrottamista koneesta, Kontiola muistuttaa.

Leijona-sentteristä Leijonien faniksi

Petri Kontiolan uralla Leijonat on näytellyt isoa roolia. Kahdet olympiakisat ja kuudet MM-kisat maajoukkuepaidassa pelanneen Kontiolan pelit Leijonissa lienevät monien kommenttien perusteella jo historiaa. Hän seuraa Leijonia nyt kotikatsomosta käsin.

– Olen todella kova Leijonien fani, kun en ole itse mukana. Elän aina vahvasti mukana Leijonien pelejä katsellessa.

Jättäisikö veteraanisentteri sittenkin takaportin maajoukkueeseen paluulle, jos kausi Jokereissa lähtee kunnolla roihuun?

– Juu, tavoitteeni ovat MM-kotikisat Tampereella uudessa hallissa, mikäs sen hienompaa, hän nauraa.

– Noh, tämä kommentti oli vain pilke silmäkulmassa, kevään 2013 MM-turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Kontiola jatkaa.

Lue lisää:

Jokerien harjoituskaudelle ikävä päätös, kaksi pelaajaa loukkaantui – sairastuvalla alkaa olla tunkua

Loukkaantumisista kärsinyt Jokerit vahvistuu Matias Myttysellä: "Tietää, millaiseen paikkaan on tulossa"

Suomalaisten kansallissankari pelaa venäläisten rahoittamassa joukkueessa – mitä Marko Anttila ajattelee Jokerien omistuskuvioista?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat