Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Räikköstä turhautti yllättävä kolari – kommentoi C Morelle: "On turha olla tuolla ja ajella"

Alfa Romeo oli hyvässä vauhdissa lauantain aika-ajossa. Kolari kuitenkin vesitti Kimi Räikkösen kisan, ja hän oli lopulta 16:s.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen kantapäät osuivat lattiaan törmäyksessä Max Verstappenin kanssa. Muutoin suomalaiskuski oli kuitenkin kunnossa.Getty Images

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen pääsi lähtemään Belgian osakilpailuun kuudennesta lähtöruudusta. Suomalainen sai hyvän lähdön, mutta jo ensimmäisessä mutkassa koko Räikkösen kisa mureni.

Red Bull -kuljettaja Max Verstappen tuli mutkassa sisäpuolelle, eikä Räikkönen huomannut häntä. Tilanteessa molempien autot saivat pahoja vaurioita, mutta Räikkönen pystyi jatkamaan kilpailua.

Kilpailun jälkeen suomalainen ei halunnut osoitella ketään sormella kolarista, sillä hän ei ollut ehtinyt vielä nähdä tilannetta videolta. Tilanne tuli suomalaiselle kuitenkin yllättäen.

– Yhtäkkiä tuli osuma taakse ja nousin kahdelle pyörälle. Luulin, että pääsin siitä alusta ihan hyvin, kun tälli tuli niin myöhään, Räikkönen kertasi C Moren TV-haastattelussa.

Verstappen oli tilanteen jälkeen tiimiradiossa tulta ja tappuraa, mutta otti C Moren haastattelussa jo maltillisemman kannan.

– Jarrutin ehkä vähän liian myöhään. Kimi ei varmaan olettanut, että olen vielä siellä, joten hän piti vain linjansa.

Kolaroinnin jälkeen Räikkönen joutui varikolle kahdesti kahdella ensimmäisellä kierroksella. Alfa Romeon pohja oli pahasti hajalla, eikä Räikkönen pystynyt näyttämään, miten ajokki olisi todellisuudessa kulkenut.

Vaurioituneella autolla Räikkösellä ei ollut paljoa tehtävissä, ja loppusijoitus oli 16:s.

– On turha olla tuolla ja ajella, mutta eihän sitä tiedä, jos jotain erikoista olisi sattunut ja olisin päässyt lähelle kärkeä.

Erityisen turhauttava kisa oli Räikkösen mukaan siksi, että viikonloppu oli osoittanut Alfa Romeon olevan nyt nopea.

Lue myös:

Hamilton hiillosti viimeiseen asti Leclerciä – tyylikkäästi koko viikonlopun ajanut Ferrari-kuljettaja omisti uran ensimmäisen voittonsa F2-kisassa menehtyneelle Hubertille

Leclerc pinnisteli kuluneilla renkailla ja nappasi uransa ensimmäisen voiton, Bottas venyi kolmanneksi – näin Belgian GP eteni

Formula 2 -kisan rajussa kolarissa menehtyi 22-vuotias kuljettaja Anthoine Hubert

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat