Suora

  • Urheiluruutu

Ilkka Herola taisteli toiseksi Oberhofin kesä-GP:llä – "Hieno päivä, ei jäänyt paljon valittamista"

Oberhofin kesä-GP jatkui suomalaisittain mallikkaasti, kun Ilkka Herola taisteli viikonlopun toisessa osakilpailussa itsensä palkintokorokkeelle.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka HerolaTomi Hänninen

Mäkiosuudella tällä kertaa onnistunut Ilkka Herola pääsi hiihto-osuudelle kuudentena ja hiihti maaliin lopulta toiselle sijalle, 3,9 sekuntia Ranskan Gerard Antoinen perään. Puolan Szczepan Kupczak oli kolmas.

Herola vastasi mäkiosuuden pisimmästä hypystä, joka kantoi peräti 131,5 metriä. Herolan hyppy saavutti myös kilpailun parhaimmat tyylipisteet.

– Hieno päivä, ei jäänyt paljon valittamista. Ei nyt ihan timanttista hyppäämistä mäessä, mutta ei ollut tänään enää isoista jutuista kyse.

Herola starttasi hiihto-osuudelle kuudentena, 30 sekuntia kärjestä.

– Kovin hiihtoaika, ei voi kovin pettynyt olla siihenkään. 3,9 sekuntia tänään liikaa johtajaan mäen jälkeen, sen verran siihen nyt jäi (maalissa), mutta olen tyytyväinen, kommentoi Herola.

Eero Hirvonen täydensi Suomen vahvaa päivää ja oli päivän kilpailussa seitsemäs. Hirvonen koki viikonlopun olleen vaikea ja palautuminen edellisestä treenileiristä tuntui olevan vielä kesken.

– Lillehammerin leirin jälkeen ei ole oikein palautunut ja tehnyt vähän liikaa asioita siinä välissä ennen tätä Oberhofin leiripätkää. Ei missään vaiheessa saanut luottoa hyppyihin ja rullaradalla ei ole ollut kovin hyvää menoa.

Suomalaisista myös Leevi Mutru hiihti kesä-GP:n pisteille ja oli 28:s. Arttu Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 31 ja Wille Karhumaa oli 37:s.

Lähteet: Yhdistetyn tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat