Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Olkapäävamma päätti maailman ykköspelaajan Djokovicin turnauksen

Novak Djokovicin olkapää ei kestänyt rasitusta US Openissa.

tennis
Stan Wawrinka ja Novak Djokovic halaavat serbialaisen luovutuksen jälkeen.
Stan Wawrinka ja Novak Djokovic halaavat serbialaisen luovutuksen jälkeen.Getty Images

Maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic on pudonnut tenniksen Yhdysvaltain avoimista. Serbipelaaja jätti loukkaantumisen takia kesken 4. kierroksen ottelunsa Sveitsin Stan Wawrinkaa vastaan.

Wawrinka oli voittanut ottelun avauserän 6–4 ja toisen erän 7–5. Sveitsiläinen johti kolmatta erää 2–1, kun olkapäävaivasta kärsinyt Djokovic heitti pyyhkeen kehään.

– Kipu on ollut jatkuvaa jo viikkoja, Djokovic paljasti.

– Olen todella pahoillani yleisön puolesta. He tulivat katsomaan kokonaista ottelua, mutta nyt se ei vain ollut mahdollista, Djokovic jatkoi.

Novak Djokovic kävelee pää painuksissa pois kentältä.
Novak Djokovic käveli pää painuksissa pois kentältä. Getty Images

– Kukaan ei halua lopettaa ottelua tuolla tavalla. Olen todella pahoillani Novakin puolesta, Wawrinka sanoi.

Djokovic puolusti Yhdysvaltain avointen voittoa. Turnauksen kolme vuotta sitten voittanut Wawrinka on tämänvuotisessa turnauksessa sijoitettu 23:nneksi.

Puolivälierissä Wawrinka kohtaa Venäjän Daniil Medvedevin.

Mestaruusjahti mutkistuu

Djokovic oli ennen Yhdysvaltain avoimia voittanut neljä viidestä edellisestä grand slam -turnauksesta. Vain Espanjan Rafael Nadal iski rupeaman aikana grand slam -kiilaa väliin voitettuaan mieliturnauksensa Ranskan avoimet.

Wawrinka palautti Djokovicin kentän pintaan myös syksyllä 2016. Tuolloin Wawrinka kukisti serbitähden Yhdysvaltain avointen finaalissa. Djokovic oli voittanut viidestä edellisestä grand slam -turnauksesta neljä.

Kolme vuotta sitten Yhdysvaltain avointen jälkeen Djokovic putosi kyynärpäävamman vuoksi kärkikahinoista. Hän palasi terävimmälle huipulle viime vuonna voitettuaan Lontoossa Wimbledonin mestaruuden.

Neljännesvälierätappio tämän vuoden US Openissa herättää hetkeksi kysymyksen, pysyykö Djokovic tarpeeksi terveenä riistääkseen grand slam -mestaruuksien ennätyksen Sveitsin Roger Federeriltä. Tällä on 20 grand slam -mestaruutta, kuusi vuotta nuoremmalla Djokovicilla 16.

– En halua puhua loukkaantumisistani, kivahti Djokovic, joka kukisti viime heinäkuussa eeppisessä Wimbledon-finaalissa kaksi ottelupalloaan hävinneen Federerin.

– Ei ole salaisuus, että tavoittelen Rogerin grand slam -ennätystä, mutta tie on pitkä. Toivottavasti pystyn pelaamaan vielä monta vuotta, 32-vuotias Djokovic sanoi.

Lue myös:

Kakkos- ja kolmossijoitetut katsomoon naisten US Openissa, Federer vakuutti, Medvedev nousukiidossa

Kontinen ja Schuurs etenivät puolivälieriin US Openin sekanelinpelissä

Emil Ruusuvuori uskomattoman ylivoimainen Rafa Nadal Openin finaalissa – uran toinen ATP Challenger -turnausvoitto Muutto Ranskaan sai venäläistähden elämään kuin huippu-urheilija – pystyykö viime viikkojen kuumin tennispelaaja murtamaan vanhojen mestarien ylivallan US Openissa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat