Kommentti: Vapise Dominic Thiem, Ruusuvuori odottaa!

Emil Ruusuvuori on kovaa vauhtia etenemässä kohti ATP-turnauksia, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil RuusuvuoriTennisliitto

Tenniskauden viimeinen Grand Slam -turnaus US Open on käynnissä ja tarjoaa hienoja otteluita päivästä toiseen. Viikonlopun suomalaisittain kovin tennispaukku tuli kuitenkin Mallorcalta. Emil Ruusuvuori voitti Rafael Nadalin akatemiassa pelatun ATP-haastajaturnauksen lyömällä finaalissa italialaisen Matteo Violan murskaluvuin 6–0, 6–1.

Ruusuvuori on nyt urallaan huikeassa nousukiidossa. Kesäkuussa 20-vuotias suomalainen voitti uransa ensimmäisen haastajatason turnauksen Uzbekistanissa ja nyt toisen Mallorcalla. Siinä välissä tuli finaalipaikka Saksassa.

Tänään maanantaina ei poikkeuksellisesti julkaista rankinglistaa, koska US Open on kesken. Jos julkaistaisiin, Ruusuvuori olisi sijan 170 tuntumassa. Tällä viikolla hän pelaa haastajakisassa Ranskassa, joten ensi maanantain listalla sijoitus voi olla vielä parempi.

Ruusuvuori on ottanut näissä turnauksissa useita voittoja itseään korkeammalla, noin sijoilla 120–150 olevista pelaajista. Mallorcalla hän voitti kolme tällaista pelaajaa eikä hävinnyt turnauksessa erääkään. Kaikki viittaa siihen, että ranking jatkaa nousuaan syksyn aikana.

Parin viikon päästä Ruusuvuori saa näillä näkymin hienon tasonmittauksen. Suomi pelaa Davis Cupissa Itävaltaa vastaan Espoossa ja maailmanlistan nelonen Dominic Thiem on Itävallan joukkueessa. Thiem kärsi viruksesta ennen US Openia ja putosi siellä ensimmäisellä kierroksella. Thiem ei muutenkaan ole sellainen supervarma suorittaja kuin Novak Djokovic tai Roger Federer, vaan tappioita tulee enemmän alempana listalla oleville pelaajille. On äärimmäisen mielenkiintoista nähdä huippuvireinen Ruusuvuori haastamassa Thiemiä.

Alkuvuodesta tällainen menestys tuntui kaukaiselta. Ruusuvuori sairastui viime vuoden lopulla keuhkokuumeeseen ja alkuvuosi meni sen vuoksi pilalle. Kentille päästyään Ruusuvuori pelasi ITF-turnauksia eikä haastajakisoihin ollut vielä asiaa. Nousu seuraavalle tasolle tapahtui nopeasti ja nyt alkaa näyttää siltä, että haastajaturnauksetkin ovat jäämässä liian pieniksi Ruusuvuorelle. Tällä menolla suunta on pian ATP-turnauksiin.

Siitä ei ole kuin reilut puoli vuotta, kun Suomen tennispiireissä puhuttiin kiihkeästi Otto Virtasesta. Virtanen oli voittanut Orange Bowlin ja harjoitteli Djokovicin kanssa. Keuhkokuumeesta kärsivä Ruusuvuori oli unohdettu. Silloin oli aihetta kirjoittaa tällainen juttu.

Nyt on vaarana käydä toisin päin. Virtanen on loukkaantuneena ja kaikki kuhina käy Ruusuvuoren ympärillä. On hyvä muistaa, että molemmat ovat todellisia huippulupauksia. Lisäksi Patrik Niklas-Salminen tekee hyvää työtä ja naisten puolella Anastasia Kulikova ja Oona Orpana ovat myös lupaavalla tiellä. Henri Kontinen on yhä yksi nelinpelin maailman huipuista.

Suomalaisella tenniksellä ei mene ollenkaan hassummin.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori uskomattoman ylivoimainen Rafa Nadal Openin finaalissa – uran toinen ATP Challenger -turnausvoitto

Ruusuvuori eteni välieriin Mallorcalla ja nousee 200 joukkoon maailmanlistalla – Andy Murray on jo pudonnut samassa turnauksessa

Älkää unohtako Suomen toista tenniksen superlupausta – keuhkokuumeesta toipunut Ruusuvuori antoi vahvan näytön Talissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat