1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Yleisurheilun MM 2019

Moukarin arvokisakonkarin David Söderbergin MM-haaveet murenivat – koko uran jatko vaakalaudalla

David Söderberg ei ole vielä tehnyt päätöstä urheilu-uransa tulevaisuudesta.

David Söderberg ei kilpaile tällä kaudella. Kuva: Tomi Hänninen

Moukarinheittäjä David Söderberg ei kilpaile enää tällä kaudella. Kesäkuussa alkaneet selkävaivat murensivat Söderbergin toiveet kilpailla yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa.

MM-kisojen tulosrajan rikkomiseen olisi aikaa vielä perjantaihin asti, mutta Söderberg vahvisti maanantaina, ettei kilpaile tänä kesänä.

40-vuotiaan Söderbergin tilanne näytti hyvältä vielä talven harjoituskauden jälkeen, mutta terveysmurheet alkoivat kesäkuussa, kun miehen selkä kramppasi ja kipeytyi.

Selkä kipeytyi samalla tavalla kuin toissa kesänä, mutta nyt tilanne kävi vieläkin vaikeammaksi.

– Kaikki teho- ja heittoharjoittelu jäi noin kymmenen päivän ajaksi. Pääsin sitten treenaamaan, mutta kroppa ei reagoinut siihen kuten kaksi vuotta sitten, Söderberg kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Söderberg teki kaikkensa päästäkseen kisakuntoon, mutta mikään ei auttanut.

– Ennen Lontoon MM-kisoja sain kropan toimimaan, mutta kun on tullut kaksi vuotta ikää lisää, palautuminen kestää näköjään pidempään. Olen yrittänyt kaikin konstein. Pistin vielä viikko sitten treeneissä niin sanotusti turbon päälle, mutta se ei auttanut.

Päätös uran jatkosta myöhemmin

Söderbergille MM-kesän kilpailuiden väliin jääminen on iso pettymys. Uran jatkoa hän miettii syksyn ja talven mittaan.

– Uran jatkosta teen päätöksiä vuosi kerrallaan kuten tähän asti. Pidän nyt lyhyen syysloman ja jatkan treenaamista. Katsotaan syksyn ja talven aikana mitä teen urani suhteen, Söderberg sanoo.

Söderberg on heittänyt arvokisoissa kahdeksan parhaan joukkoon kahdesti EM-kilpailuissa ja kerran MM- ja olympiakisoissa. Miehen ennätys on 78,83. Kalevan kisoista hänellä on koossa 15 mitalia.

Lue lisää:

Suomen miesten moukarinheitto on hyvää eurooppalaista keskitasoa, mutta riittävätkö paukut Dohan koneeseen? ”Yli 75 metriä on haastava, mutta ei se mitään ufoja vaadi”

David Söderberg Vasabladetille: "Tällaiseen kauteen ei voi lopettaa"

Moukarinheittäjä Söderberg EM-karsinnan kolmanneksi viimeinen: "Ei ollut huono heitto teknisesti"