Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Naisten jalkapallomaajoukkueelle tyylikäs avausvoitto Albaniasta EM-karsinnassa – Linda Sällström iski kaksi maalia: "Olen 85-prosenttisen tyytyväinen"

Heidi Kollanen teki avausmaalinsa maajoukkueessa.

urheilu
Linda Sällström
Linda Sällströmin tarkka pusku löysi Albania-vahdin selän taakse. Arkistokuva. Matti Raivio / AOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue otti voiton EM-karsintojen avauksessaan Albaniaa vastaan.

Ottelun alku viivästyi puoli tuntia kisakaupunki Elbasaniin iskeneen kovan rajuilman ja rankkasateen vuoksi.

Helmarit johti ensimmäisen jakson jälkeen jo 3–0, kun ensin Linda Sällström puski pallon maaliin Heidi Kollasen komeasta keskityksestä kymmenen minuutin pelin jälkeen.

– Todella moni pelaaja otti tänään riskejä ja halusi tehdä maalin, se on todella hienoa, päävalmentaja Anna Signeul sanoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

26. minuutin kohdalla Kollanen puski pallon toistamiseen maalivahti Viona Rexhepin selän taakse. Tällä kertaa oivan keskityksen antoi Adelina Engman. Maali oli Kollasen ensimmäinen maajoukkuemaali ja ottelu seitsemäs maajoukkueessa.

– Aina on kiva tehdä maaleja. Oli ehkä hyvä, että ottelu alkoi myöhässä. Minulla oli siinä luppoaikaa eikä enää jännittänyt niin paljon, Kollanen kertoi.

38. minuutin kohdalla asialla oli jälleen Sällström. Anna Westerlundin pitkä avaus karkasi albanialaispuolustajan jaloista Sällströmille, jolla oli helppo työ nostaa pallo maihin valuneen maalivahti Rexhepin yli.

– Halusin todella tehdä tänään maalin. Kaksi tuli ja olisi ollut saumat tehdä tuplamäärä, mutta näillä mennään tänään. Olen 85-prosenttisen tyytyväinen, Sällström nauroi.

Avausjakson maalit riittivät

Toisella jaksolla Suomen hallinta jatkui, vaikka vauhti hidastuikin molemmilla joukkueilla.

– Ensimmäinen jakso oli todella hyvä, mutta toisella jaksolla menetimme vähän tempoa. Pitäisi kuitenkin olla koko 90 minuutin ajan sataprosenttisesti mukana. Olen kuitenkin todella tyytyväinen tulokseen ja pelaajiin, Signeul kertoi.

Suomi keskittyi lähinnä johtoasemansa puolustamiseen. Sillä oli kuitenkin mainio maalintekopaikka vielä aivan ottelun loppuminuuteilla, kun Natalia Kuikka oli puskea Tuija Hyyrysen kulmapotkun maaliin.

Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, vaan Suomi nappasi karsintojen avausottelussaan komean 3–0-voiton.

Suomi kohtaa Albanian myös seuraavassa karsintaottelussaan, kun kaksikko kohtaa Suomessa 8. lokakuuta. Suomen E-karsintalohkossa pelaavat Albanian lisäksi myös Kypros, Portugali ja Skotlanti.

Maajoukkueen jäseniä haastatteli Marianne Nyman.

Muokattu 2.9.2019 kello 20.42 lisätty kommentit ja muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Linda Sällström sylkee maaleja Ranskan liigassa supertähtien kanssa, mutta uran isoin tavoite on pelata vielä kerran EM-kisoissa: "Olen henkisesti ja fyysisesti paljon valmiimpi"

Helmareiden EM-karsintojen avausvastustaja löytyy maailmanrankingissa lähes 50 sijaa Suomen alapuolelta – asiantuntija varoittaa silti aliarvioimasta: "Balkanin maat ovat aina vaikeita"

Evertoniin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela valmistautuu EM-karsintoihin elämänsä kunnossa : "Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat