Federerille yllätystappio – Dimitroville uran ensimmäinen voitto tennislegendasta ja US Openin välieräpaikka

Grigor Dimitrov pudotti Roger Federerin jatkosta US Openin puolivälierissä.

urheilu
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov voitti ensimmäistä kertaa Roger Federerin.Getty Images.

Bulgarian Grigor Dimitrov otti uransa komeimman voiton, kun hän pudotti tennislegenda Roger Federerin jatkosta US Openin puolivälierissä. Dimitrovin voittonumerot viiden erän taistelun jälkeen kirjattiin 3–6, 6–4, 3–6, 6–4, 6–2.

Neljännen erän jälkeen Federer poistui kentältä lääkintätoimepiteitä varten. Hänen yläselkäänsä läheltä niskaa hoidettiin. Hän ei kuitenkaan pitänyt vaivaa tappion syynä.

– Tunsin sen koko ajan. Pystyin pelaamaan sen kanssa. Tämä on Grigorin hetki eikä minun kehoni hetki, Federer totesi.

– Olen pettynyt, että turnaus on ohi, koska pelasin mielestäni todella hyvin parin hankalan ottelun jälkeen.

Dimitrov oli hävinnyt kaikki seitsemän aiempaa keskinäistä otteluaan Federeriä vastaan. Entisellä maailmanlistan kolmosella on ollut vaikea kausi, joka on saanut tässä turnauksessa jyrkän käänteen ylöspäin. Bulgarialainen on tällä hetkellä maailmanlistalla vasta sijalla 78.

Dimitrov kohtaa välierissä venäläisen Daniil Medvedevin. Kumpikaan ei ole aiemmin pelannut Grand Slam -finaalissa, joten nyt saadaan uusi finalisti. Dimitrov on ollut välierissä Wimbledonissa 2014 ja Australian avoimissa 2017. Medvedeville välieräpaikkakin on ensimmäinen.

Federerin lisäksi myös Novak Djokovic on ulkona turnauksesta. Kärkikolmikon kilpailussa Grand Slam -turnausvoittojen määrästä vain Rafael Nadal voi enää parantaa tilastoaan tässä turnauksessa. Federerillä on 20 Grand Slam -mestaruutta, Nadalilla 18 ja Djokovicilla 16.

Naisten iltaottelussa Serena Williams otti murskavoiton kiinalaisesta Wang Qiangista luvuin 6–1, 6–0. Williams kohtaa välierissä Ukrainan Elina Svitolinan, joka kukisti britti Johanna Kontan 6–4, 6–4. Williams jahtaa yhä 24. Grand Slam-turnausvoittoaan, jolla hän sivuaisi Margaret Courtin ennätystä.. Svitolina hakee ensimmäistä Grand Slam -voittoaan.

Päivitetty klo 8.45: Täydennetty juttua kauttaaltaan.

Lue myös:

Hurjavireinen Medvedev eteni ensimmäistä kertaa Grand Slam-turnauksen välieriin

Kontisen US Open tuli päätökseen – tappio huipputasaisessa sekanelinpelin puolivälierässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat