Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Mäkelä-Nummela ei halunnut luopua paikastaan – EM-kisoista hän hakee arvokasta kisakokemusta ja tasonnousua

Suomalaisampujat tavoittelevat mitaleita torstaina alkavissa haulikkoammunnan EM-kisoissa.

ammunta
Satu Mäkelä Nummela
Satu Mäkelä-Nummela hankki Suomelle naisten trapin olympiapaikan.AOP

Haulikkoammunnan EM-kisat alkavat Italian Lonatossa torstaina ja kisoissa on jälleen tarjolla olympiapaikkoja. Satu Mäkelä-Nummelan onnistui hankkia Suomelle ensimmäinen maapaikka naisten trapiin reilut pari viikkoa sitten Lahden kotikisoista. Ampumaurheiluliitto ehdotti Mäkelä-Nummelalle vetäytymistä EM-kisoista, mutta Pekingin olympiavoittaja päätti toisin.

– Arvokilpailut ovat aina arvokilpailut. Vaikka onkin saanut paikan, tarvitsee sitä kisakokemusta silti edelleen. Kuten mahdollista finaaliharjoittelua, jos sinne asti rahkeet riittävät, Satu Mäkelä-Nummela perusteli valintaansa.

– Ja mitä pidemmälle mennään ajatellen ensi vuotta, sitä tärkeämpiä ovat kaikki mahdolliset kokemukset.

Lonaton EM-kisoissa on jaossa kaksi maapaikkaa per laji. Joukkue oli nimetty jo ennen Hälvälän maailmancupia. Ampumaurheiluliiton valmennuspäällikkö Per-Ole Lindell myöntää, että Mäkelä-Nummelalle ehdotettiin EM-kisoista poisjääntiä sen jälkeen, kun hänen onnistui lunastaa maapaikka kotikisoissa.

Liitto olisi halunnut maksimoida mahdollisuudet taistella toisesta maapaikasta vaihtamalla Mäkelä-Nummelan Marika Salmeen. Tällöin koko Suomen kolmikolla, Salmi, Noora Antikainen ja Mopsi Veromaa, olisi ollut mahdollista taistella toisesta maapaikasta. Mäkelä-Nummelalla ei ole enää mahdollisuutta toista paikkaa Suomelle lunastaa.

– Esitimme kyllä Mäkelä-Nummelalle sitä (kisoista poisjääntiä). Mutta meillä ei ole varsinaista kriteeristöä tähän, vaan hänen olisi pitänyt luopua paikasta omasta tahdostaan. Sen jälkeen kun Satu ilmoitti haluavansa lähteä kisoihin, oli asia sillä selvä, Lindell toteaa.

Olympiapaikan varmistuminen pudotti taakan Mäkelä-Nummelan harteilta

Maapaikan varmistuminen Hälvälässä oli jo kolmet olympiakisat läpikäyneelle Mäkelä-Nummelalle suuri helpotus. Nyt hän toivoo pystyvänsä nostamaan EM-kisoissa viime kisojen tulostasoaan korkeammalle.

– Nyt voi helpottunein mielin lähteä, kun maapaikka tuli. Toivon, että saisin hilattua tulostasoa ylöspäin kun alkukauden hyvien tulosten jälkeen tuli pientä notkahdusta, Mäkelä-Nummela kertoo odotuksistaan ja uskoo Italiassa tason olevan korkeampi kuin mitä se Hälvälän maailmancupissa oli.

Mäkelä-Nummelan lisäksi EM-kisoissa suomalaisnaisista kisaavat Antikainen ja Veromaa - ja he voivat siis onnistuessaan tuoda Suomelle vielä toisenkin maapaikan Tokion olympiakisoihin. Maapaikan saadakseen on sijoituttava EM-kisoissa kärkipaikoille.

Kaikesta huolimatta liiton valmennuspäällikkö Lindell pitää suomalaisnaisten mahdollisuuksia hyvinä, sillä osallistujia naisten EM-trapiin on odotettua vähemmän.

– Paikalla on vajaa 30 naista, joista monella on jo paikka saavutettuna. Siltä osin mahdollisuudet toiseen paikkaan ovat hyvät, Lindell uskoo.

Naisten trapissa Italian ja Ranskan maakiintiöt (2 kpl) ovat jo täynnä ja Mäkelä-Nummelan lisäksi paikan ovat jo lunastaneet Espanjan Fatima Galvez, Ison-Britannian Kirsty Barr ja Slovakian Suzana Rehak Stefecekova.

– Helpolla paikka ei kuitenkaan tule. Muun muassa Venäjältä puuttuu paikka vielä kokonaan, San Marinon Alessandra Perilli oli uusinnassa mukana Hälvälässä, Mäkelä-Nummela listaa vain muutamia kovia, joilta paikka vielä puuttuu.

Naisten trap käynnistää Lonaton EM-kisat torstaina 5.9., jolloin ammutaan ensimmäiset sarjat. Loput sarjat ja finaali ammutaan perjantaina 6.9. Suomella on naisten trapin lisäksi edustusta kaikissa lajeissa eli miesten trapissa, sekä naisten ja miesten skeetissä.

Lue lisää:

Nyt on juhlan paikka – Mäkelä-Nummelalle kotiradalla Tokion olympiapaikka!

Mäkelä-Nummela voi kääntää mietteet neljänsiin perättäisiin olympialaisiinsa – "Pikkuisen huojentunut olo"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat