Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Kestääkö Huuhkajien taika Ratinassa? – "Olemme odottaneet tätä koko kesän"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on tehnyt kovaa tulosta Tampereen Ratinassa pelatuissa kamppailuissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva
Markku Kanerva on luotsannut Huuhkajat maukkaisiin asemiin EM-karsinnoissa. AOP

Suomen jalkapallomaajoukkue pääsee loistoasemista tämän viikon EM-karsintaotteluihin Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Edessä on mahdollisesti historiallinen jalkapallosyksy, kun Huuhkajat jahtaa paikkaa EM-lopputurnauksessa.

Päävalmentaja Markku Kanerva myöntää, että kesän ottelutauko on tuntunut pitkältä.

– Olemme odottaneet tätä koko kesän. Toisaalta olihan meillä todella isoja otteluita jo Kansojen liigassakin. Kyllä pelaajat tietävät, mikä tilanne on eikä minun tarvitse sitä erikseen heille enää painottaa, Kanerva totesi.

Suomen peli on kulkenut erinomaisesti Ratinassa pelatuissa kamppailuissa.

– Täysi tupa ja tunnelma Ratinassa motivoivat jälleen pelaajia. Mutta toki meitä odottaa haastava ottelu. Kreikan pelaajalista osoittaa, että heidän joukkueessaan riittää niin laatua kuin kokemustakin.

Huuhkajien pelaajista IFK Norrköpingin Simon Skrabb ja MLS-kentillä säväyttänyt Montrealin Lassi Lappalainen saattavat joutua jäämään sivuun.

– Ilmassa on vielä pari kysymysmerkkiä, pelaajilla on pieniä vammoja. Täydensimme siksi joukkuetta Niko Markkulalla, joka on pelannut hyvän kauden FC Interissä. Hän on meille vaihtoehto laitapelaajaksi, Kanerva ennakoi.

"Kreikka tietynlaisessa murrosvaiheessa"

Kreikka sai heinäkuussa uuden päävalmentajan, kun hollantilainen John van't Schip aloitti työnsä joukkueen peräsimessä. Kukaan ei siis oikein tiedä, mitä on luvassa, kun Kreikan pelaajat juoksevat torstaina viheriölle.

– Kreikka on tietynlaisessa murrosvaiheessa. On enemmän tai vähemmän arvailua, mitä uusi valmentaja tuo heidän pelaamiseen. Van't Schip käytti (aikoinaan) valmentaessaan Twentessä 4-3-3-systeemiä, välillä yhdellä pohjapelaajalla, välillä kahdella, Kanerva muisteli.

Suomi ja Kreikka pelasivat vuosi sitten syksyllä samassa lohkossa Kansojen liigassa. Suomi oli kotiottelussaan parempi 2–0 ja Kreikka löi kotipelissään Suomen 1–0.

– Toki heidän pelaajalistaansa on tullut muutoksia Kansojen liigan otteluista, Kanerva huomautti.

Kanerva painottaa, että Suomi keskittyy omaan tekemiseensä, mutta Kreikan taustat on selvitetty mahdollisimman tarkasti.

– Olemme saaneet hyviä tietoja Kreikan jalkapalloa läheltä seuraavilta tahoilta. Vinkkejä on tullut, mitä van't Schipin alaisuudessa voisi tapahtua, päävalmentaja Kanerva kertoi.

Suomen ja Kreikan välistä EM-karsintaottelua voi kuunnella Yle Puheelta torstaina kello 21.30 alkaen.

Lue lisää:

Teemu Pukki vai Jari Litmanen? Ajaxissa merkittävän uran tehnyt Kreikan valmentaja kallistuisi "Littiin"

Huuhkajien peliä johtavan Hradeckyn mielestä Suomi on kärsinyt jo tarpeeksi jalkapalloyhteiskuntana huonoista tuloksista – "Nyt voimme myös nauttia yhdessä"

MLS-liigassa maalinteossa rymistellyt Lassi Lappalainen tietää, miten Kreikka kaatuu – siirtää viimeistelypaineet tutuille harteille

Kommentti: Huuhkajien huippualku huutaa voittoa Kreikasta – karsintataival on vasta puolivälissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat