Suora

  • Urheiluruutu

Pori hermoili iskunpaikoissa – hallitseva mestari Jyväskylä vei kotiedun finaalisarjassa

Jyväskylän Kirittäret on voittanut pesäpallon naisten Superpesiksen tämän vuoden ensimmäisen loppuottelun.

urheilu
Emma Körkkö
Emma Körkkö Tomi Hänninen

Viikon odottelu ennen finaaleja näytti vaivuttaneen viime kauden Suomen mestarin kohmeeseen, mutta Jyväskylän vahvuuksiin on tälläkin kaudella kuulunut nousu kuilun partaalta tasoihin ja voittoon.

Näin kävi myös keskiviikkona Porissa, jossa Kirittäret nappasi 2–1-voiton (0-4, 2-1, 1-1, 3-2) kotiutuslyöntikilpailussa.

– Otan avausjaksoon valmistautumisen omaankin piikkiini, ei se johtunut pelkästään pelaajista. Sanoin ottelun jälkeen pelaajille, että olen heistä todella ylpeä. Oikeilla hetkillä pää kestää ja olemme todella kovia, Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen arvioi.

Avausjaksolla Pesäkarhujen Emilia Linna nuiji kaksi juoksua heti ottelun ensimmäisellä lyöntivuorolla, eivätkä porilaiset päästäneet otetta käsistään koko jakson aikana. Susanne Ojaniemi ja Susanna Puisto viimeistelivät kotijoukkueen jaksovoiton.

Toisella jaksolla Pesäkarhujen kaksi lipsahdusta ulkopelissä maksoivat välittömästi hintaa. Koppari Henna Juka haki rohkeaa ratkaisua, mutta kauhaisu epäonnistui. Kun varmistuskaan ei toiminut, Emma Körkkö ja Marjukka Urpelainen siirsivät vierailijat johtoon. Viimeisessä tasoittavassa vuorossa Puisto iski Pesäkarhujen toisen jakson ainoan juoksun.

Puistolla oli avaimet käsissään

Yhden palon ajolähdössä Pesäkarhujen kapteeni Puisto sai ratkaisun avaimet käsiinsä, sillä tasoittava juoksu olisi riittänyt ottelun voittoon. Ratkaisu jäi kuitenkin vaisuksi, eikä Pinja Arbeliuskaan onnistunut kotiutuksessaan.

Supervuorossa Kirittäret onnistui kertaalleen, kun pallo poltteli Eveliina Tuomisen käsissä. Emma Sallinen löi, ja Körkkö ehti kotipesään.

Puiston tasoittavan juoksun jälkeen kotiutuslyöntikilpailussa Kirittäret meni 3-0-johtoon, eikä enää luopunut siitä. Urpelaisen mainio kopinhaku Noora Matikan lyöntiin oli yksi ratkaisevista tekijöistä.

– Meillä on muistijälkiä näistä tilanteista, ja ulkopelimme toimi juuri silloin kun sen täytyikin, Urpelainen sanoi.

Toinen finaali pelataan lauantaina Jyväskylässä. Jyväskylä voitti Suomen mestaruuden viime vuonna. Porin SM-kulta on vuodelta 2002. Tämän jälkeen se on hävinnyt finaalisarjan viisi kertaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat