Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Jalkapallomiehillä edessä tärkein peli vuosikausiin, voitto Kreikasta kutkuttaisi Huuhkaja-kapteenia: "Se tarkoittaisi isoa askelta kisoihin"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv tietää Kreikka-ottelun merkityksen ja panokset.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tim Sparv
Tim Sparvin mukaan voitto Kreikasta tarkoittaisi isoa askelta kohti EM-kisoja.Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on viihtynyt hyvin Tampereen Ratinan stadionilla. Se on voittanut edelliset viisi ottelua siellä ja pitänyt vieläpä maalinsa puhtaana. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv antaa tästä saavutuksesta "propsit" yleisölle.

– Se on varmasti yleisön ansiosta. Nyt tupa on taas täynnä ja odotamme innolla pääsevämme pelaamaan Kreikkaa vastaan. Haluamme jatkaa voittojen tiellä, hän sanoi Yle Urheilulle.

Suomi on aloittanut EM-karsinnat vahvasti, sillä se on voittanut neljästä ottelusta kolme ja kärsinyt ainoan tappionsa lohkoa puhtaalla pelillä johtavalle Italialle. Sparvin mukaan Suomen joukkueen peli on kehittynyt koko ajan, joukkueessa tunnelma on korkealla ja pelaajat täynnä itseluottamusta.

Sparv muistuttaa kuitenkin, että karsintataival on vielä alussa.

– Tavoitteenamme on ottaa kolme pistettä Kreikkaa vastaan. Se tarkoittaisi isoa askelta kisoihin. Se on ilman muuta kaikkien unelma ja tavoite.

Joukkue tiedostaa panokset

Jos Suomi voittaa Kreikan, kasvaa joukkueiden välinen ero jo kahdeksaan pisteeseen. Kreikka aloitti karsinnat voitolla ja tasapelillä, mutta sen jälkeen on tullut kaksi tappiota. Italia-tappio ei aiheuttanut turbulenssia, mutta Armenia-tappio oli liikaa ja joukkue vaihtoi päävalmentajaa.

Kreikkaa valmentaa nyt hollantilainen ex-huippupelaaja John van’t Schip, ja hän on joukkueelle jo kahdeksas päävalmentaja viiden vuoden aikana.

– Totta kai on haastavaa, että Kreikka on vaihtanut valmentajaa, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että keskitytään omaan tekemiseen. Se, että kaikki ymmärtävät oman roolinsa, on se tärkein juttu, Sparv sanoi.

– Tällä ottelulla on iso merkitys. Se on yksi tärkeimmistä otteluista pitkään aikaan maajoukkueessa. Tiedostamme, kuinka suuret panokset ovat, mutta en ole huolissani. Meillä on sen verran hyvä ja fiksu joukkue, jolla on paljon kokemusta.

Teemu Pukki
Englannin Valioliigassa loistanut Teemu Pukki on Suomen joukkueen kirkkaimpia tähtiä tällä hetkellä.Lehtikuva / Kalle Parkkinen

"Ikää tulee koko ajan lisää"

Sparvin mukaan Suomi on tällä hetkellä ennen kaikkea joukkue, siitäkin huolimatta että hyökkäyksessä tuikkii tällä hetkellä kirkkain suomalaistähti: Teemu Pukki.

– Tietenkin meillä on hyviä yksilöitä, mutta se mikä tekee tästä joukkueesta hyvän, niin me pelaamme joukkueena. Kaikki puolustavat yhdessä, kaikki hyökkävät yhdessä ja uskon, että jos me pelaamme omalla tasollamme, meillä on hyvä sauma kaataa Kreikka.

Kaikista paineista ja odotuksista huolimatta Sparv vakuuttaa olevansa ennen h-hetkeä hyvinkin rauhallinen, sillä hän luottaa joukkuekavereihinsa. Tosin hän myöntää, että hänen oma iskukykynsä voisi olla parempikin. Viime vuosien aikana Sparv on kärsinyt loukkaantumisista ja pieniä kremppoja on vähän väliä.

– Ikää tulee koko ajan lisää. Se on sääli, mutta niin kauan kuin seison molemmilla jaloilla, olen tyytyväinen, Sparv naurahti.

– Tämä on osa urheilua. Kreikkaa vastaan seison taas kentällä ja teen kaiken sen eteen, että Suomi voittaa. Me teemme kaikkemme, että meidän kannattajat saavat taas juhlia.

Suomen ja Kreikan välistä EM-karsintaottelua voi kuunnella Yle Puheessa kello 21.30 lähtien.

Lue myös:

Kommentti: Huuhkajien huippualku huutaa voittoa Kreikasta – karsintataival on vasta puolivälissä

Teemu Pukki vai Jari Litmanen? Ajaxissa merkittävän uran tehnyt Kreikan valmentaja kallistuisi "Littiin"

Huuhkajien peliä johtavan Hradeckyn mielestä Suomi on kärsinyt jo tarpeeksi jalkapalloyhteiskuntana huonoista tuloksista – "Nyt voimme myös nauttia yhdessä"

MLS-liigassa maalinteossa rymistellyt Lassi Lappalainen tietää, miten Kreikka kaatuu – siirtää viimeistelypaineet tutuille harteille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat