Suora

 • Urheilustudio 8.12.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Lillehammer
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, mäkiosuus
 • Naisten viesti, Lillehammer
 • Uinnin EM, alkuerät 8.12.
 • Maastojuoksun EM
 • Urheilustudio 8.12.
 • Miesten viesti, Lillehammer
 • Urheilustudio 8.12.
 • Uinnin EM, alkuerät
 • Yhdistetyn hiihto-osuus, Lillehammer
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, hiihto-osuus

Italian nouseva tähti löi Monfilsin hurjassa trillerissä ja eteni US Openin välieriin

Matteo Berrettini pelaa ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen välierässä. Italialainen kohtaa välierässä Rafael Nadalin.

tennis
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini voitti ottelun viidennellä ottelupallollaan.Getty Images.

Italian Matteo Berrettini on selviytynyt tenniksen Yhdysvaltain avointen välieriin. 24:nneksi sijoitettu Berrettini löi lähes nelituntisessa puolivälierätrillerissä Ranskan 13:nneksi sijoitetun Gael Monfilsin 3–6, 6–3, 6–2, 3–6, 7–6 (7–5).

23-vuotias Berrettini eteni ensimmäistä kertaa urallaan grand slam -turnauksen välieriin. Tätä ennen hänen paras grand slam -tuloksensa oli neljännen kierroksen paikka Wimbledonissa heinäkuussa. ATP-turnauksia italialainen on voittanut urallaan kolme.

– Olen hyvin onnellinen, en tiedä mitä sanoa, häkeltynyt Berrettini totesi.

Pitkät pallorallit viihdyttivät päätöserässä

Ottelu oli yksi turnauksen parhaista, etenkin viidennestä erästä tuli eeppinen jännitysnäytelmä. Berrettini sai peräti viisi ottelupalloa, joista viimeisen hän lopulta käytti hyväkseen.

Ottelu näytti alkavan kääntyä Berrettinille, kun hän mursi tilanteeksi 4-2. Ensimmäisen ottelupallon hän sai syöttäessään ottelun voitosta 5-3-tilanteessa, mutta italialainen ei kestänyt paineita ja tuhri ottelupallon koko erän ensimmäiseen kaksoisvirheeseensä. Kokenut Monfils hyödynsi tämän ja nousi syötönmurtoon, ja pian peli oli taas tasan.

Berrettini sai kaksi ottelupalloa lisää Monfilsin syöttövuorossa johtaessaan 6-5. Monfils kuitenkin selvitti ne ja ratkaisu siirtyi katkaisupeliin. Katkaisupelissä italialainen oli vahvempi ja hyödynsi toisen ottelupallonsa.

Monfilsin syöttö alkoi takkuilla ratkaisuhetkillä. Hän ei ollut tehnyt yhtään kaksoisvirhettä koko viidennen erän aikana, mutta 12. pelissä hän teki niitä peräti kolme ja katkaisupelissä kaksi lisää.

Poikkeuksellisten virheiden lisäksi päätöserässä nähtiin monia pitkiä ja viihdyttäviä palloralleja.

- Kun pelasin, ajattelin että tämä on yksi parhaista näkemistäni otteluista. Minä pelasin, mutta minä myös katsoin, Berrettini sanoi.

Berrettini on ensimmäinen US Openin välieriin edennyt italialaismies sitten Corrado Barazzuttin ja vuoden 1977.

Välierissä Berrettini kohtaa turnauksen kakkossijoitetun Rafael Nadalin. Nadal voitti myöhään yöhön venyneessä puolivälieräottelussaan Argentiinan Diego Schwartzmanin 6–4, 7–5, 6–2. Nadal meni nopeasti 4–0 -johtoon, mutta sitkeä argentiinalainen tasoitti 4-4:een ja oli lähellä mennä jopa johtoon. Myös toinen erä oli tasainen, mutta kolmannessa espanjalainen meni menojaan.

Nadal on ainoa viime vuosien kestomenestyjistä, joka on mukana välierissä. Novak Djokovic ja Roger Federer ovat jo pudonneet jatkosta. Toisessa välierässä kohtaavat hienoa turnausta vaikean kauden jälkeen pelaava Grigor Dimitrov ja viime viikkoina hienosti menestynyt Daniil Medvedev.

Lue myös:

Naistenniksen uusi tähti rynnisti US Openin välieriin

Federerille yllätystappio – Dimitroville uran ensimmäinen voitto tennislegendasta ja US Openin välieräpaikka

Hurjavireinen Medvedev eteni ensimmäistä kertaa Grand Slam-turnauksen välieriin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat