Tuomas Sammelvuon pesti Venäjän liigan Zenitiin varmistui – "Pääsee näkemään lapsia vähän useammin, joka on aika iso asia"

Tuomas Sammelvuo jatkaa myös Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.

lentopallo
Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuo siirtyy seurajoukkuetasolla Pietariin.Getty Images

Suomen lentopallomaajoukkueen entinen päävalmentaja ja Venäjän maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on tehnyt sopimuksen pietarilaisen Zenitin kanssa. Sammelvuo jatkaa edelleen myös Venäjän päävalmentajana.

Zenit vahvisti sopimuksen Twitter-tilillään.

Sammelvuo on valmentanut viimeksi maajoukkuepestin ohella Venäjän liigassa Kuzbass Kemerovoa, jossa hän juhli liigamestaruutta viime keväänä. Siirrossa Pietariin on hyvät puolensa.

– Se on lähempänä Suomea, pääsee näkemään esimerkiksi lapsia vähän useammin, joka on aika iso asia, Sammelvuo sanoi Yle Urheilulle.

– Siirto ei ole helppo asia. Kemerovo oli mahtava ja ilman sitä en olisi koskaan ollut näissä hommissa Venäjän maajoukkueen valmentajana. Tietysti se tarkoittaa taas uuden luomista sinne. Kyse on seurasta, jolla on todella isoja tavoitteita. Siitä tulee totta kai mielenkiintoista.

Lue myös:

Tuomas Sammelvuo avautuu siirtokohusta – sai lentopallopomolta luvan edetä Venäjä-neuvotteluissa: "Puhutaan totuuksina asioita ilman, että on selvitetty oikeasti faktat"

Tuomas Sammelvuon sopimuksessa ei ollut ulosostopykälää – Lentopalloliiton toimitusjohtaja: "En halua ottaa kantaa edeltäjien tekemisiin"

Tuomas Sammelvuo luotsasi Venäjän olympialaisiin – ei hävinnyt turnauksessa erääkään

"Tämä on ihme" – Tuomas Sammelvuon Kuzbass Kemerovo jyräsi Venäjän Superliigan mestariksi, Kazanin viiden vuoden putki katkesi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat