Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 1. päivä
  • Inomhus-EM i friidrott, torsdag (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jokerien taaperrus jatkui – "Tehtiin maailmanennätys kiekkojen menetyksessä"

Helsingin Jokerit on aloittanut KHL-kautensa kahdella kotitappiolla.

KHL
 Ak Bars Kazan kukisti Jokerit
Ak Bars Kazan haki pisteet Helsingistä. AOP

Jokerien tappiokulku jatkui KHL-jääkiekkoliigassa, kun se hävisi kauden toisen pelinsä Ak Bars Kazanille 2–5. Jokerien mustavoittoinen uusi kotipeliasu ehti hämmästyttää jo kauden edellä, nyt se näyttäytyy kuin suruasuna maalinteon tökkiessä ratkaisevasti.

Avauserän laukaisutilasto 18–19 kertoi vain näennäisestä tasaisuudesta. Jokereilla ei ollut ainuttakaan loistopaikkaa viimeistelyyn. Ak Bars puolestaan iski tuloksekkaasti jakson viimeisellä neljänneksellä kahdesti lähietäisyydeltä, kun maalivahti Antti Niemi ei saanut riittävästi apuja kenttäpelaajilta.

Tasapaino keinahti entisestään vierailijoille heti keskimmäisen 20-minuuttisen kärkeen, kun Patrice Cormierin rannekuti keskisektorilta kymmenestä metristä yllätti Niemen jo 22 sekunnilla.

– Tehtiin maailmanennätys kiekkojen menetyksessä, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki noitui lehdistötilaisuudessa.

"Tarvitsemme räkämaaleja"

Jokerit onnistui kauden avauksessaan tiistaina maalinteossa vain kerran, mikä on sen heikoin saldo nyt kuusivuotisessa KHL-historiassaan. Torstainen hyökkäyspään kertymä kirkasti tilastoja vain niukasti, kahden pelin kolme osumaa on heikko saalis.

Helsinkiläissikermä sai Ak Barsia vastaan kuparisen rikki 24. minuutilla Antti Pihlströmin toimesta, mutta isompaa kirivaihetta isännät eivät saaneet aikaiseksi. Teemu Eronen sievensi tappiota vielä 57. minuutilla.

Kahdesta tappiosta ja tuoreesta murskahäviöstä huolimatta Jokerien kausi on vasta edessä. Jo lauantaina joukkueelle syntyy sauma häivyttää mollivoittoinen käynnistys, kun se isännöi Riian Dinamoa.

Pistesaalistus edellyttää vauhdikkaampaa luistelua, tiiviimpää viisikkopeliä ja röyhkeää että terävää maalineduspelaamista.

– Turha tavoitella unelmaisia osumia, tarvitsemme räkämaaleja. Ja meidän pitää pystyä voittamaan kaksinkamppailut, kapteeni Peter Regin mottosi reseptiksi.

Lue myös:

KHL-kauden avaus toi Jokereille kotitappion – Omsk kävi ryöstöretkellä

Kommentti: Jokerit sai ystäväni pään kääntymään – Jari Kurrin nolot selityksetkin unohtuivat

MM-kisojen tähtipuolustajaksi noussut Mikko Lehtonen hamuaa menestystä nyt Jokereissa: "On niin nättiä voittaa joukkueena jotakin suurta"

Petri Kontiolalla ei ole hinkua enää Leijoniin, vaan Jokerit on nyt uran tärkein joukkue: "Näyttämisen haluni on todella kovaa tasoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat