Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lappalainen ja Skrabb sivussa illan Kreikka-pelistä: "Ei järkeä riskeerata"

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoo, että maajoukkueelta uupuu kaksi pelaajaa illan EM-karsintaottelusta Kreikkaa vastaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Simon Skrabb
Simon Skrabb ei pelaa Kreikka-ottelussa, mutta päävalmentaja toivoo hänen olevan pelikunnossa Italia-pelissä.Tomi Hänninen

Hyökkäyspään miehet Lassi Lappalainen ja Simon Skrabb eivät ole kokoonpanossa vammojen takia.

– Heidän vammansa on tutkittu, eikä ole mitään järkeä heitä tässä vaiheessa riskeerata, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Huuhkajien Facebook-sivustolla.

– Sääli heidän kannaltaan, mutta en ole sinänsä huolestunut. Meillä on heittää vaihtoehtoja kentälle.

Kanerva elättelee toiveita, että kaksikko olisi käytettävissä karsinnan jatkuessa sunnuntain kotipelillä Italiaa vastaan.

– Paranemisprosessi heillä etenee ihan hyvin. Toiveissani on, että molemmat olisivat pelikuntoisia sunnuntaina.

Illan ottelusta Tampereen Ratinan stadionilla ei panosta puutu. Suomella on alla kolmen ottelun voittoputki ja kakkossija lohkossa, kun 10 kierroksesta on takana neljä. Voitto tänään Kreikasta vahvistaisi mainiosti asemia kohti lohkon loppupuoliskoa. Kreikka puolestaan on koonnut neljästä pelistään neljä pistettä eli se on viisi pistettä Suomen takana, ja maa tarvitsee käytännössä voiton Suomesta EM-haaveiden ylläpitämiseksi.

– Joukkue uhkuu voitontahtoa, hyvä draivi päällä ja Huuhkajat olleet hyvässä lennossa. Ja Ratina on ollut meille erittäin hyvä pesäpaikka: viisi viimeistä peliä täällä voitettu, kahdeksan tehtyä maalia ja nolla päästettyä. Ja jos oma pää pysyy puhtaana, meillä on erittäin hyvät saumat saada voitto tästäkin pelistä, Kanerva luottaa.

Kanerva ja Huuhkajat iloitsivat myös arvovaltaisesta tsemppiviestistä. Presidentti Sauli Niinistö lähetti joukkueelle kannustuksensa, ja pahoitellen ettei pääse paikan päälle peliin matkustuskiireistä johtuen.

– Hienoa, että Tasavallan Presidentti elää vahvasti hengessä mukana ja on meidän takana ja tukena, Kanerva totesi.

Ottelu Ratinassa alkaa kello 21.45. Lähetys Yle Puheelta alkaa kello 21.30.

Lue myös:

MLS-liigassa maalinteossa rymistellyt Lassi Lappalainen tietää, miten Kreikka kaatuu – siirtää viimeistelypaineet tutuille harteille

Huuhkajien tuntematon sankari ei seuraa jalkapalloa – ajautui aikoinaan eripuraan ManU-legendan kanssa

Jalkapallomiehillä edessä tärkein peli vuosikausiin, voitto Kreikasta kutkuttaisi Huuhkaja-kapteenia: "Se tarkoittaisi isoa askelta kisoihin"

Teemu Pukki vai Jari Litmanen? Ajaxissa merkittävän uran tehnyt Kreikan valmentaja kallistuisi "Littiin"

Kestääkö Huuhkajien taika Ratinassa? – "Olemme odottaneet tätä koko kesän"

Huuhkajien peliä johtavan Hradeckyn mielestä Suomi on kärsinyt jo tarpeeksi jalkapalloyhteiskuntana huonoista tuloksista – "Nyt voimme myös nauttia yhdessä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat